x

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Έρχεται το τέλος των συντάξεων με την δημιουργία μόνιμου μηχανισμού μείωσης


Τα ψέμματα τελειώνουν και ο πραγματικός σκοπός της κυβέρνησης που είναι η "εξαέρωση" των συντάξεων βρίσκεται προ των πυλών, το νέο Μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο) που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή θα προβλέπει την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μείωσης των συντάξεων.
 
Πρόκειται για τη χαριστική βολή που στην ουσία αποτελούσε από την πρώτη στιγμή το μεγάλο στόχο των δανειστών και της μνημονιακής κυβέρνησης, αλλά που πάντα απέφευγαν αμφότερες οι δυο πλευρές να τη ρίξουν στους ασφαλισμένους, φοβούμενες την κοινωνική έκρηξη, όμως τώρα η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στον  πάτο, και την θεωρούν πλέον ανίσχυρη και αδύναμη να αντιδράσει, αφού την έχουν συνηθίσει να "τρώει" "σφαλιάρες" πέντε ολόκληρα χρόνια.
 
Το σατανικό πλην προαναγγελθέν από καιρό σχέδιο αποκαλύπτει η κυριακάτικη έκδοση της Αυγής, και όλοι περιμένουν να δουν πως θα το διαψεύσει η κυβέρνηση, πέραν των γνωστών επικοινωνιακών τεχνασμάτων.
 
Το σχέδιο προβλέπει την οριστική διάλυση του ασφαλιστικού, την απώλεια κεκτημένων για παλαιούς και νέους ασφαλισμένος, την κατάργηση δια της συγχώνευσης στο ΙΚΑ, επικουρικών ταμείων και εφάπαξ.
 
Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μείωσης των συντάξεων, αφού η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη να διασφαλίσει πόρους για την «επιβίωση» του δημοσίου και του εικονικού πλεονάσματος από άλλους τομείς.
 
Δεν έχει παρά μερικές μέρες που είδε το φως της δημοσιότητας η αποκάλυψη ότι η ΕΛΣΤΑΤ είχε υπολογίσει λιγότερη ύφεση για το 2013, οπότε γίνεται κατανοητό με τι αλχημικές μεθόδους προκύπτει και το λεγόμενο "πλεόνασμα".
 
Το σχέδιο που φέρνει στο φως το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή», θα περιλαμβάνεται στο νέο Μεσοπρόθεσμο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μαζί με τον προϋπολογισμό του 2015 στις 7 Δεκεμβρίο και θα περιλαμβάνει:
 
- Μόνιμο μηχανισμό μείωσης των κύριων συντάξεων.
- Ενσωμάτωση και σταδιακή "εξαέρωση" των επικουρικών και των εφάπαξ παροχών διαμορφώνεται με το νέο (τελικό) σχέδιο για το Ασφαλιστικό.
- Συμφωνία και για τα εργασιακά όπου περιλαμβάνονται δομικές αλλαγές στον "συνδικαλιστικό νόμο" και αφορούν στην κατάργηση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και στην επαναφορά του εργοδοτικού "λοκ άουτ" μέσω δικαστικών αποφάσεων.
 
Αν νομίζεται ότι αυτή τη στιγμή διαθέτεται εργασιακά δικαιώματα κωπηλάη "γαλέρας" γελιέστε.
 
Κάθετη συγχώνευση ταμείων και... όλοι στο ΙΚΑ
 
Η Αυγή αποκαλύπτει το έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόϊκα και το σχέδιο για το Ασφαλιστικό υπό τον τίτλο, "Διοικητική Αναδιοργάνωση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης" το οποίο στηρίζεται στο τρίτο σενάριο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την "Οριζόντια Διοικητική και λειτουργική Ενοποίηση" και περιλαμβάνει την διοικητική (κάθετη) συγχώνευση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ.
 
Έτσι στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό Ταμείο Κύριας Ασφάλισης θα ενταχθούν τα Επικουρικά και τα Ταμεία Εφάπαξ παροχών όπως: ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου έχουν ενταχθεί ταμεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα) το ΤΑΠΙΤ (Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα) ΤΑΥΤΕΚΟ (Ταμείο Ασφάλισης εργαζομένων στις Τράπεζες και τις ΔΕΚΟ) και ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).
 
Οπως αποκαλύπτει η Αυγή: «Στο σχέδιο διευκρινίζεται ότι παρά την ένταξη στο ΙΚΑ διατηρείται η "οικονομική αυτονομία για τους λογαριασμούς της επικουρικής ασφάλισης". Ωστόσο αμέσως μετά προστίθεται πως "από την 1.7.2015 όλα τα απομείναντα ταμεία (κύρια και επικουρικά) θα ενσωματωθούν σε ΙΚΑ και ΕΤΕΑ (σ.σ.που θα συγχωνευθεί στο ΙΚΑ) υπό τον όρο ότι δεν θα έχουν μετατραπεί σε ΝΠΙΔ μέχρι 30.6.2015. Σημειώνονται χαρακτηριστικά τα ταμεία ΕΤΑΑ (Ανεξάρτητο Ταμείο Αυτοαπασχολουμένων - Επιστημόνων), ΟΑΕΕ ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΚΕΑΝ (Επικουρικό Ναυτικών) και διευκρινίζεται ότι "η συμπερίληψη των προαναφερθέντων ταμείων θα οδηγήσει στην κατάργηση της οικονομικής αυτονομίας των ξεχωριστών λογαριασμών για εισφορές και παροχές των ταμείων αυτών».
 
Είναι απόλυτα σαφές, λοιπόν, ότι από όλα τα προαναφερόμενα, προκύπτει το ύπουλο σχέδιο κυβέρνησης και δανειστών να προχωρήσουν στην ενιοποίηση εισφορών και παροχών που θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση μείωση των (κύριων) συντάξεων (μέχρι και 30%) για μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων και ασφαλισμένων, ενώ οι επικουρικές συντάξεις και οι εφάπαξ παροχές θα συρρικνωθούν δραματικά τα επόμενα χρόνια μέχρι σημείου εξαφάνισης.
 
Τι άλλο περιλαμβάνεται στο σχέδιο κυβέρνησης - τρόικας;
 
- Θεσμοθέτηση ενός Συνθετικού Μηχανισμού Είσπραξης που θα διαμορφωθεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη θα αφορά την συνένωση διαδικασιών μέσω της πλήρους ανάπτυξης του ΚΕΑΟ (Ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Εισφορών)και τον συμψηφισμό των καθυστερούμενων οφειλών (προς τα Ταμεία) με τις πληρωμές από το δημόσιο, και, η δεύτερη θα αντιμετωπίζει την ενοποίηση με Φορολογική Διοίκηση που αναμένεται να συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017.
 
- Ιδρυση Εθνικού Κέντρου Συντάξεων και Παροχών (ΕΚΑΣΠ) που θα έχει την ευθύνη για την εγκυρότητα έκδοσης των συντάξεων.
 
Το μόνο που τους ενδιαφέρει στην κυβέρνηση έιναι πως θα "βαφτιστούν" οι επικείμενες αλλαγές-"εκτελέσεις". Για άλλη μια φορά θα στηριχθούν στο φτωχό λεξιλόγιο του κόσμου, και στην έλλειψη κατανόησης βαρύγδουπων ενοιών από τους πολίτες για να τις περάσουν όσο το δυνατόν αθόρυβα. Όταν τις καταλάβουν οι Έλληνες θα είναι πλεόν αργά και απλώς θα "ζουν"-φυτοζωούν με αυτές. Η ειρωνία είναι ότι αυτή η συγκυβέρνηση, διοικεί τη χώρα υφαρπάζοντας ψήφους από την τρίτη ηλικία,που στοχεύει να "εξαφανίσει".
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: