x

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μαζί με τον Παπανδρεου ξεθάρρεψε ο υπόδικος Γεωργιου και προκαλεί!

ΠΟΓΚΡΟΜ κατά των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ έχει κηρύξει
ο διωκόμενος από την Ελληνική Δικαιοσύνη για κακούργημα ως καταχραστής του Ελληνικού Δημοσίου και ο προφανώς εγκάθετος του ΔΝΤ στην ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου
Μόλις σήμερα 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Αγίων Θεοφανείων, ο Γεωργίου προσπαθεί να φιμώσει τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ επιβάλλοντας πρόστιμο παρακράτησης του 75% του μισθού του Προέδρου του Συλλόγου, κ. Νικολάου Κλουβάτου, επειδή εξέφρασε την άποψη του Συλλόγου για τις συνεχιζόμενες παρανομίες του Γεωργίου.
Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ ανταπαντά:
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Από Ζωή Γεωργαντά
Η ΑΔΕΔΥ με σημερινό Δελτίο Τύπου «καταγγέλλει την αυταρχική και αντιδημοκρατική ενέργεια του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου». Και το Δελτίο Τύπου συνεχίζει: «Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον συνάδελφο Ν. Κλουβάτο συνδέονται με την άσκηση των συνδικαλιστικών του καθηκόντων κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος. Ο συμβολισμός και το μήνυμα προς τους εργαζόμενους του εγκαλούμενου από την Ελληνική Δικαιοσύνη, κ. Γεωργίου είναι σαφής: Η όποια προσπάθεια τήρησης αξιοπρεπούς, άξιας και αρμόζουσας για συνδικαλιστή και υπάλληλο συμπεριφοράς, θα τιμωρείται. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σκύβουν το κεφάλι…»
Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Α. Γεωργίου διορίστηκε από την κυβέρνηση Γεωργίου Α. Παπανδρέου που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Ήταν κατά κύριο λόγο επιλογή του επίορκου και υπό δίωξη πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο Α. Γεωργίου διώκεται για δύο εγκλήματα, το πρώτο σε βαθμό κακουργήματος και το δεύτερο σε βαθμό πλημμελήματος.
Οι Τροϊκανές Δυνάμεις προσπάθησαν να επιβάλουν στην Ελληνική κυβέρνηση να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Αυτό είχε συνέπεια την πειθαρχική δίωξη και τιμωρία με δίμηνη παύση της Ανακρίτριας κ. Ε. Πεδιαδίτη, ενώ αναμένεται το πόρισμα για την ποινική δίωξή της για υπεξαγωγή εγγράφων. Όμως, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απορρίπτοντας την «ιδέα του αρχείου» έχει προχωρήσει την δίωξη του Α. Γεωργίου και αναμένεται το τελεσίδικο Βούλευμά του.
Μαθαίνοντας τις εξελίξεις και χρησιμοποιώντας την Δημόσια Υπηρεσία ΕΛΣΤΑΤ ως εάν ήταν τσιφλίκι του, ο Α. Γεωργίου εξέδωσε Δελτίο Τύπου εξυβρίζοντας σκαιώς την Ελληνική Δικαιοσύνη και ορισμένα αξιοπρεπή και επιστημονικά έντιμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ που προσήλθαν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του. Η πράξη του αυτή κρίθηκε ως «θεσμική εκτροπή» από την Επιτροπή της Βουλής Θεσμών και Διαφάνειας και θεωρώ ότι αποτελεί την μόνη πράξη καταδίκης του Γεωργίου την οποία η Τρόικα επέτρεψε στην κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου της Επικρατείας) κατά του Γεωργίου για την προσπάθειά του πέρυσι να φιμώσει τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ που ήταν μάρτυρες στην υπόθεση της κακουργηματικής δίωξης του από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Αναμένεται ακόμα η συζήτηση και απόφαση του ΣτΕ για τις παρανομίες του Γεωργίου όσον αφορά την παραβίαση του στατιστικού νόμου 3832/2010. Σημειώνεται ότι ο Διευθυντής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Νικόλαος Στρόμπλος έχει υποβάλει μήνυση και αγωγή κατά του Γεωργίου για εξύβριση, συκοφαντία και παράνομη συμπεριφορά σε βάρος του.
Σημειώνουμε ακόμα ότι η συνεδρίαση του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, κατά την οποία ο Πρόεδρος του Συλλόγου της ΕΛΣΤΑΤ προσπάθησε να ενημερώσει για τις θέσεις του Συλλόγου και για την οποία προσπάθειά του ο Γεωργίου του επέβαλε την ποινή παρακράτησης του 75% των αποδοχών του, η συνεδρίαση λοιπόν εκείνη ήταν ένα ΠΛΗΡΕΣ ΦΙΑΣΚΟ γιατί η πλειονότητα των μελών του Συμβουλίου δεν προσήλθαν, μεταξύ δε αυτών που δεν προσήλθαν ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος του κ. Στουρνάρα, ακόμα και η Eurostat. Τόση είναι η εκτίμηση προς το πρόσωπο του Α. Γεωργίου που στην πραγματικότητα αισθάνεται η πλειοψηφία του Συμβουλίου.
Ακόμα, και θα γράψουμε εκτενέστερα σε λίγες μέρες, η εγκάθετη της Τρόικας και της Eurostat Συμβουλευτική Επιτροπή Ορθής Πρακτικής στην ΕΛΣΤΑΤ συνέταξε την δεύτερη κατάπτυστη Έκθεσή της μέσω της οποίας όμως αυτή την φορά ο Α. Γεωργίου στέλνει απελπισμένα έμμεσα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι δηλαδή αν δεν τον προστατεύσουν από την επερχόμενη καταδικαστική κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, τότε «θα τα ξεράσει όλα», όπως άλλωστε έχουμε αξιολογήσει και δημοσίως δηλώσει επανειλημμένως στο παρελθόν για τον εκβιασμό του Γεωργίου προς Τρόικα και Ελληνική κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα δείγμα των εκβιαστικών σχέσεων ανάμεσα στους Μνημονιακούς Δημίους των Ελλήνων πολιτών. Ταυτόχρονα, ο Γεωργίου μαζί με την Eurostat επεξεργάζονται τρόπους ανανέωσης της θητείας του, που λήγει τον Αύγουστο 2015, από ημέτερους της Τρόικας και της Eurostat, και όχι όπως καθορίζει ο στατιστικός νόμος 3832/2010, δηλαδή από την Βουλή των Ελλήνων. Σε ποιά άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ ο πρόεδρος της Στατιστικής Αρχής διορίζεται από ξένες Δυνάμεις; Ασφαλώς σε καμία.
Το θλιβερό στην ολότητα της υπόθεσης αυτής είναι ότι ένας Πανεπιστημιακός Δάσκαλος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γιάννης Χαλκιάς, υπογράφει όλα αυτά τα κατάπτυστα. Και σκέφτομαι: τι άραγε προσδοκά ο κ. Γιάννης Χαλκιάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: