x

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

“HΛΕΚΤΡΟΣΟΚ” ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΜΙΚΡΟ” ΤΣΙΠΡΑ! – “ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΕΞΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ!” ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ! ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΛΙΜΑΝΙΑ… (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

alex-vla

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χτες Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη. Αυτήν ώρα συναντάται με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα το μεσημέρι – Νωρίτερα παρενέβη στην Ολομέλεια του Οικονομικού Φόρουμ Αγίας Πετρούπολης, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου
Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από τους υπουργούς Γ. Σταθάκη, Π. Λαφαζάνη, Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχο, και Γ. Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.
 ANAΛΥΤΙΚΑ:
Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό εταίρο της Ρωσίας για την Ευρώπη, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Θέση για τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-θεσμών πήρε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
tsipras-poutin
«Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό», σημείωσε –απαντώντας σε ερώτηση- ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα
p1p2
PT2
Το πρόβλημα δεν λέγεται «Ελλάδα», αλλά «Ευρωζώνη», είπε ο πρωθυπουργός
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λέγεται «Ελλάδα», αλλά «Ευρωζώνη» και είναι πρόβλημα στις δομές της Ευρωζώνης, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας ομιλία στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, αμέσως μετά τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση, χρησιμοποιώντας μια μεταφορά: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας φουρτούνας, αλλά ο ελληνικός λαός είναι λαός της θάλασσας, δεν φοβάται και θα φτάσει σε νέα λιμάνια».
Βρίσκομαι εδώ και όχι στις Βρυξέλλες, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε πολυδιάστατη πολιτική επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «η φτώχεια, η ανεργία, η κοινωνική περιθωριοποίηση είναι παλιές κοινωνικέςπροκλήσεις, που παραμένουν».
t3
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην συγκυρία, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρίζοντας στις καταστατικές της αρχές και αξίες. Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που εντείνουν την ύφεση αυτό είναι αδύνατο, είπε και πρόσθεσε: «Το ζήτημα είναι αν η ευρωζώνη θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη».
Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός .
t4
Τέλος ο κύριος Τσίπρας επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο νέο κόσμο, κουβαλώντας τα λάθη του παρελθόντος στις αποσκευές μας».
Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο είναι προγραμματισμένη για τις 16:15 ώρα Ελλάδας, ενώ νωρίτερα, κατά την είσοδο στο Φόρουμ, είχαν θερμή χειραψία.
t5
Στην Αγία Πετρούπολη εξάλλου υπεγράφη σήμερα η προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream. Σύμφωνα με όσα είπε μετά την υπογραφή ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας η χρηματοδότηση κατασκευής από τη Μόσχα θα είναι στο 100% μέσω δανείου. Η ελληνική πλευρά αισιοδοξεί ότι θα λάβει προκαταβολή ύψους 3 δισ. ευρώ από τα έσοδα του αγωγού.
a1a2
1434724137208948
4315Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αρκάδιο Ντβορκόβιτς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS, δήλωσε ότι «η Ρωσία θα μπορούσε να εξετάσει την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: