x

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ Με 25 βουλευτές η "μαγιά" του νέου κόμματος: Λαϊκή Ενότητα η πολιτική πλατφόρμα του ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου


Την ανεξαρτητοποίησή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανακοίνωσαν με επιστολή τους προς το Προεδρείο της Βουλής είκοσι εννέα διαφωνούντες βουλευτές.
 
Το όνομα του νέου κοινοβουλευτικού σχήματος που συγκροτείται είναι «Λαϊκή Ενότητα», επικεφαλής τίθεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναμένεται να ενταχθεί σε δεύτερο χρόνο καθώς η ίδια κρίνει ότι υπάρχουν θεσμικά ζητήματα λόγω της θέσης της στην Προεδρία της Βουλής. Ωστόσο, ενδεικτικό των προθέσεών της είναι το γεγονός ότι όλοι οι βουλευτές που βρίσκονται στο στενό πυρήνα γύρω από την Πρόεδρο της Βουλής, όπως ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, η Ραχήλ Μακρή και η Αγλαΐα Κυρίτση έχουν ενταχθεί στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση-ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος
 
"Ο Αλέξης Τσίπρας με το διάγγελμα του εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η πρώτη και κύρια υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η τήρηση , μαζί με τα παλιά μνημόνια και του νέου τρίτου μνημονίου της σκληρής λιτότητας και της σκληρής υποτέλειας της χώρας, το οποίο ο ίδιος συμφώνησε ερήμην του λαού και ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών και των στελεχών του.
 
Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος. Για να βάλει ταφόπετρα στους αντιμνημονιακούς αγώνες και τις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού.
 
Οι εκλογές εξπρές γίνονται Αυγουστιάτικα όχι μόνο για να πεταχτούν στα σκουπίδια οι αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό να βάλει θηλιά στο λαιμό του και να εγκρίνει ένα νέο μνημόνιο, ψηφίζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα ή τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ που συνιστούν τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης.
 
Η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας.
 
Η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
 
Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας".
 
Αλαλούμ  προκλήθηκε καθώς αν και αρχικά ο αριθμός των βουλευτών που εντάχθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟ ανέρχονταν σε 29, με νεότερη ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι είναι 25.
 
Το μπέρδεμα έγινε με τους βουλευτές που προέρχονται από την ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι.
 
Με διορθωτική ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Ενότητα» απέστειλε τον οριστικό κατάλογο των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν σήμερα, καθώς αφαιρέθηκαν τα ονόματα των κυρίων Κοδέλα, Χατζηλάμπρου και Ελένης Σωτηρίου που ανήκουν στην ΚΟΕ, καθώς και το όνομα της Νάντιας Βαλαβάνη.
 
 
Αναλυτικά οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας:
 
1. Λαφαζάνης Παναγιώτης του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Πειραιώς
2. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία (Λίτσα) του Γεωργίου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
3. Γαϊτάνη Ιωάννα του Γεωργίου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
4. Δελημήτρος Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου, βουλευτής νομού Μαγνησίας
5. Διαμαντόπουλος Ευάγγελος του Περικλή, βουλευτής νομού Καστοριάς
6. Ζάννας Ζήσης του Γρηγορίου, βουλευτής νομού Πιερίας
7. Ζερδελής Ιωάννης του Χριστοφόρου, βουλευτής νομού Λέσβου
8. Ήσυχος Κωνσταντίνος-Ηρακλής του Νικολάου, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθηνών
9. Ιωαννίδης Ηλίας του Λαζάρου, βουλευτής νομού Καβάλας
10. Κριτσωτάκης Μιχαήλ του Γεωργίου, βουλευτής νομού Ηρακλείου
11. Κυριακάκης Βασίλειος του Κωνσταντίνου, βουλευτής νομού Φθιώτιδος.
12. Κυρίτση Αγλαΐα του Λαζάρου, βουλευτής Επικρατείας
13. Κώτσιας Θωμάς του Μάρκου, βουλευτής νομού Ευρυτανίας
14. Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος του Αντωνίου, βουλευτής νομού Ημαθίας
15. Λεουτσάκος Ευστάθιος (Στάθης) του Πιέρρου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Πειραιώς
16. Μακρή Ραχήλ του Κωνσταντίνου, βουλευτής νομού Κοζάνης
17. Ουζουνίδου Ευγενία του Χρήστου, βουλευτής νομού Κοζάνης
18. Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, βουλευτής νομού Μεσσηνίας
19. Σαμοΐλης Στέφανος του Κωνσταντίνου-Νικολάου, βουλευτής νομού Κέρκυρας
20. Σκούμας Αθανάσιος του Δημητρίου, βουλευτής νομού Βοιωτίας
21. Σταθάς Ιωάννης του Παναγιώτη, βουλευτής νομού Βοιωτίας
22. Στρατούλης Δημήτρης του Ιωάννη, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθηνών
23. Τσανάκα Αλεξάνδρα του Δημητρίου, βουλευτής νομού Καβάλας
24. Χαραλαμπίδου Δέσποινα του Δημητρίου, βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
25. Ψαρρέα Ελένη του Παναγιώτη, βουλευτής νομού Μεσσηνίας.
 
H ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών είναι "κλειδωμένη" σε ότι αφορά την 20ή Σεπτεμβρίου ακόμα και αν δύο πολιτικοί αρχηγοί αξιοποιήσουν πλήρως τα τριήμερα των διερευνητικών εντολών.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, διαρρέεται από την Συγγρού ότι "ίσως αξιοποιήσει το τριήμερο", ενώ γράφτηκε από - προφανώς - άσχετους πολιτικούς συντάκτες ότι ...και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα λάβει διερευνητική εντολή!
 
Αυτό είναι αδύνατον γιατί είναι τέταρτο κόμμα σε ότι αφορά τα ποσοστά των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και δεν πρόκειται ποτέ να λάβει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. αφού οι εντολές περιορίζονται στα τρία πρώτα κόμματα σε ποσοστά.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: