x

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Η Ελλάδα έγινε Κούβα και έχει πεσει σε λακκούβα

Stranger11
Η Ελλάδα έγινε Κούβα και έχει πεσει σε λακκούβα !
Δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι ζημιά έχουμε πάθει και που πηγαίνει το πράγμα με μαθηματική ακρίβεια !
Συνήθισες και με το καπιταλ κοντρολ … τα κουτσοφερνεις βόλτα και παραμένεις με την Ελπίδα της διόρθωσης … !
Μόνο που επειδή δεν είσαι καλός στα βαθιά λέω να σου μιλήσω λίγο σήμερα ρεαλιστικά και όχι …χμμ συνωμοσιολογικα..όπως λες και γελάς με καμάρι αμφισβητώντας μας !
Μέχρι στιγμής ακόμα αντέχεις γιατί οι αποθήκες μόλις αρχίζουν και φτάνουν στο κόκκινο ..!
Πάμε λίγο να στο κάνω λιανά …έχεις ένα καπιταλ κοντρόλ … με 420 την εβδομάδα μαξ… πάνω από αυτό δεν παίζει ….πράγμα που σημαίνει ότι τα του οίκου σου … τα προσωπικά σου πρέπει να στριμωχτούν μέσα σε αυτά τα όρια ,…ότι και να γίνει…άντε και με το φιλότιμο του Έλληνα και την υπομονή να πάνε λίγο παραπέρα!
(Σε αυτά τα 420 αν είσαι από τους τυχερούς που τα βγάζουν είναι μέσα….και η συνδρομή σε αυτούς που δεν μπορούν..και τα φάρμακα της γιαγιάς και του παππού κοκ κοκ κοκ )
Σου χαλάει ..ένα εξάρτημα … στο τρακτέρ ..στο αυτοκίνητο … στο ψυγείο ..βάλε μόνος σου ότι θες…
Πας να το βρεις …αλλά …πλέον οι εταιρίες έχουν ανοίξει και αυτές τον κουβά με τα καβούρια ..και πλέον το απόθεμα εξαντλείται …. !
loading...
(Σκέψου πχ ότι πολλοί μα πάρα πολλοί άνθρωποι σήμερα έχουν παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα…και όσο κρατάει η κρίση τα παλαιά θα ξανακυκλοφορουν)
Δεν εισάγουμε ..λογικό αφού δεν έχουμε πωλήσεις γενικές αλλά μόνο πωλήσεις ανάγκης… τι γίνεται λοιπόν αν αυτή η εξίσωση τείνει να μηδενίσει….;
Δηλαδή ..ένα σπάνιο εξάρτημα αν τελειώσει από τα αποθέματα θα υπάρξει ένας εισαγωγέας να το ξαναφέρει …αν δεν ήταν και το καλύτερο στις πωλήσεις;
Μάλλον θα πει άσε άλλον να κάνει το παλικάρι…..!(Ιδίως αν το εξάρτημα ακολουθεί τιμές πριν κρίση…πράγμα που σημαίνει ότι έτσι θα πεθάνουν και Μάρκες )
Αν η συγκυρία έρθει με κάποιο τρόπο να στραβώσει ….και τα παλιά μηχανήματα ..αυτοκίνητα ..συσκευές θυμώσουν μαζί μας ..τοτε θα βρεθούμε σύντομα στην στιγμή της έλλειψης!
Ε και θα πεις ..θα πάρω καινούργιο…αλλά μόλις ξέχασες τον λόγο που ήθελες να φτιάξεις φθηνά το παλιό…
Ένα ντόμινο έλλειψης μπορεί να δημιουργήσει μια νέα μορφή επιδημίας μέσα στον κοινωνικό ιστό …
Όπως εσύ θες να κάνεις οικονομία ετσι θέλει να κάνει και ο εργοστασιάρχης …όπως εσύ θα πας στο ιματατιον και στην πατέντα θα θέλει να το κάνει και ο εργοστασιάρχης ..αλλά και ο έμπορος …ο έμπορος τροφίμων που μπορεί να φέρει το κινεζικό πλαστικό ρύζι…όπως και ο οδοντογιατρός που μπορεί να σου σφηνώσει καμιά βίδα για οικοδομή…όπως και το νοσοκομείο που μπορεί να βάλει μονωτική ταινία αντι χατζαπλαστ!
Αρχίζεις να βλέπεις λίγο το παζλ;…
Είμαστε λίγο πολύ πάνω σε ένα φύλλο από κερασιά που κάνει ραφτινγκ σε ένα λυσσαλέο ποταμό…
Το παραμικρό οικονομικό φτέρνισμα στον πλανήτη θα μας βρει τα ανάσκελα και μέσα στο απόλυτο χάος…γιατί επιμένουμε σαν χάνοι του συστήματος που είμαστε να μην θέλουμε να προετοιμαστούμε!!
Τώρα … όταν όλοι περάσουμε στο φθηνό και στην πατέντα …σε όλα τα επίπεδα …μέχρι σε σημείο να κινδυνεύει και η ασφάλεια μας ..το ερώτημα είναι …σε πόσο χρόνο ,ποιότητα , μαστοριλικη έχει η κάθε πατέντα ώστε να μας τα δώσει στο χέρι το όποιο σύστημα υποστηρίζουμε…!
Έχω την αίσθηση ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση με καπιταλ κοντρολ… θα έχουμε κατακόρυφη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων…και γενικά ατυχημάτων ….!
Όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα η ανάγκη της επιβίωσης μας οδηγήσει σε πατέντες … που θα θέλουν να ακολουθήσουν το σήμερα και τους ρυθμούς του …τότε θα έχουμε δημιουργήσει έναν νέο ιστό τεχνολογίας (πολιτισμού) γύρω μας ο όποιος θα είναι σαν τσόφλι από αυγό…που με την παραμικρή ξαφνική και τυχαία κατάσταση …θα δημιουργήσει το απόλυτο χάος !!
Σαν πατέντες μην σκέφτεστε μόνο μπουλόνια και βαλβίδες αλλά σκεφθείτε και νομικές ακροβασίες , συνεταιρικούς ακτιβισμους , πολιτικές θέσεις και μίξεις …παντρέματα με τον διάολο η όχι ..πατέντα είναι οτιδήποτε μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις μια υπάρχουσα κατάσταση η λειτουργία ..αρα η πατέντα αγγίζει τα πάντα από το ήθος …μέχρι το ξίφος!
Δεν με πιάνεις το ξέρω …. αλλά θα με πιάσεις όταν η κεντρική ασφάλεια στο ασανσέρ σου σκάσει επειδή …η κανονική ασφάλεια ήταν σε έλλειψη και έτσι ο διαχειριστής πήρε μια που έμοιαζε και με λίγο κατσαβίδι και κάνα δυο τρύπες και καλώδιο μπήκε μια χαρά!
Τώρα παρτο αυτό και ύψωσε το σε κυβερνητικο επίπεδο..επίπεδο υπηρεσιών ,ασφάλειας ,παροχών κοκ..
ΟΛα ενώνονται , ο κοινωνικός ιστός μπορεί να νοσεί από πολύ μικρά πράγματα … να νοσεί μυστικά ..υποχθόνια …και ξαφνικά να βγάλει τον επιθετικό καρκίνο…!
Γιατί σκέψου,…. αν η τύχη θελήσει ..τα πρώτα μεγάλα μπαμ στις πατεντιες ..να συμπέσουν με έναν βρασμό και πολιτική ..τότε το τυχαίο συμβάν ..οι μαύροι κύκνοι … θα πρωταγωνιστήσουν !
Και…Οι μαύροι κύκνοι έρχονται ….Οι μαύροι κύκνοι έρχονται…!
Τώρα κλασικά θα πεις ..είναι ακόμα νωρίς αντέχουμε…ακόμα δεν ξεκίνησαν τα καπιταλ κοντρόλ…!
Τώρα και εγώ όχι για να σε φοβίσω αλλά για να σε ενημερώσω θα σου πω ..ότι η έκπτωση του πολιτισμού μας έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες ….
Η φούσκα αυτού του πολιτισμού έχει προσπαθήσει με τουλάχιστον δυο παγκόσμιους πολέμους να διορθωθεί και δεν τα κατάφερε …
Και πάντα πριν την διόρθωση το πρόβλημα μεταβιβαζόταν στο γρανάζι ..σε εσένα ..!
Τώρα αν θες καμιά πατέντα καλή να γίνεις ΤΟ γρανάζι..άκου τον Αχιλλέα… ΣΠΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥΣ ..ΠΡΙΝ ΣΕ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ !
Stranger…

Δεν υπάρχουν σχόλια: