x

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ληστεία από ομάδα ενόπλων σε καφενείο γεμάτο από γέροντες

Σχόλιο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός : Είναι το πρώτο περιστατικό όπου ομάδα ενόπλων επιτίθεται σε ένα πολυσύχναστο μέρος (παραδοσιακά καφενείο) που ήταν γεμάτο κόσμο, κυρίως γέροντες και ανθρώπους της βιοπάλης που πίνουν τον πρωινό καφέ τους πριν ξεκινήσουν για τις εργασίες τους. Άνθρωποι που ζήτημα είναι αν έχουν πάνω τους πάνω από 2 ή 3 ευρώ. Προσωπικά το περιστατικό αυτό με βάζει σε ανησυχίες και αποδεικνύει αυτό που σας έγραφα μερικούς μήνες πριν, ότι δηλαδή οι προερχόμενοι από χώρες του πρώην ανατολικού  μπλόκ έχουν καταλάβει τι έρχεται και οργανώνονται σε ομάδες. Αυτές που έχουν ροπή στο έγκλημα απλά μπήκαν και στην πρακτική εξάσκηση. Το θέμα είναι εγώ, εσύ, εμείς, τι κάνουμε, που στην πλειονότητα μας δεν μιλάμε ούτε με το γείτονα μας…
tsolias
Αντιμέτωποι με πέντε ληστές που είχαν στην κατοχή τους όπλα τύπου καλάσνικοφ ήρθαν λίγο μετά τις έξι το πρωί της Πέμπτης οι θαμώνες και ο ιδιοκτήτης κεντρικού καφενείου στην πλατεία Μητροπόλεως, στο κέντρο των Άνω Λιοσίων. Οι ληστές αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη, τον οδήγησαν στον πάνω όροφο όπου βρίσκεται η οικία του.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δράστες απέσπασαν σημαντικό χρηματικό ποσό και αντικείμενα αξίας, ενώ δεν γλίτωσαν ούτε οι θαμώνες του καφενείου, από τους οποίους οι δράστες (οι οποίοι σύμφωνα με τις μαρτυρίες μιλούσαν πιθανότατα αλβανική και ρώσικη γλώσσα) αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα και μικροποσά.
Το εν λόγω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα παρόμοιων συμβάντων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φυλής, τα οποία εμφανώς δείχνουν ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή έχει δυστυχώς… ξεφύγει.
Και όλα αυτά λίγο πριν παρθεί οριστικά η απόφαση για την ενοποίηση των αστυνομικών τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου…

cityface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: