x

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Είναι πολύ μεγάλο το παιχνίδι που παίζεται!

ndΕίναι πολύ μεγάλο το παιχνίδι που παίζεται!
Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων όσων συμμετέχουν σε ένα στημένο παιχνίδι που έχει αντικειμενικό σκοπό να ελέγξει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην χώρα. Ο συνασπισμός των Βαρονιών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπαθεί να προασπίσει μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις τα κεκτημένα της μεταπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό δεν μας κάνει εντύπωση η αδυναμία της διοργάνωσης μιας αξιόπιστης διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. Το παλαιό σύστημα δεν παραδίδει τα κλειδιά του «μαγαζιού». Είναι αποφασισμένο να πάρει μαζί του την ίδια την χώρα, πόσο μάλλον έναν τίτλο κόμματος…
Δεν θέλανε εκλογές στην Νέα Δημοκρατία. Ήθελαν να περάσουν το κρίσιμο διάστημα των επόμενων μηνών με την «προσωρινή» λύση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο «προσωρινός» πρόεδρος διεκδίκησε, τελικά, την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ξέχασε, όμως, να υποβάλλει την παραίτησή του και να δώσει την θέση του σε έναν άλλον προσωρινό, πραγματικό αυτή την φορά. Ως προς την προσωρινότητα, πάντα ο λόγος. Και σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης από τα Χανιά μας λέει ότι δεν έχει ευθύνη για τα χάλια που βλέπουμε. Ότι φταίει μόνο η ΚΕΦΕ. Είναι κι αυτή μία άποψη.
Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει πλέον να προσπαθήσει σκληρά για να πείσει τους πολίτες ότι αξίζει τον κόπο να ασχολούνται μαζί της. Όταν κάποιοι την αντιμετωπίζουν σαν ομόρρυθμη εταιρεία, είναι φυσικό ο πολύς κόσμος να της (και τους) γυρίζει την πλάτη του. Ακόμη κι όσοι θεωρούσαν ότι μπορούσαν με την συμμετοχή τους στην διαδικασία της εκλογής του νέου προέδρου να βοηθήσουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να «αναστηθεί», νιώθουν κουρασμένοι από την κοροϊδία. Μόνο και μόνο γι αυτό τον λόγο ο κ. Μεϊμαράκης έχει τεράστια ευθύνη. Έχει την βασική πολιτική ευθύνη για ότι συνέβη. Είτε του αρέσει είτε όχι.
Ποιον βολεύει η αποθάρρυνση του κόσμου; Σίγουρα όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη. Επειδή ακριβώς οι δύο αυτοί υποψήφιοι δεν έχουν τους μηχανισμούς μέσα στο κόμμα που διαθέτουν οι άλλοι δύο. Η αναβολή των εκλογών τους βγάζει αυτόματα από την κούρσα της διαδοχής. Επειδή οι ψηφοφόροι ένιωσαν σήμερα βαθιά προσβεβλημένοι. Ένιωσαν ότι είναι ξένοι με αυτό το κόμμα. Αν λοιπόν στις επόμενες εκλογές ψηφίσουν μόνο οι «μηχανισμοί», τότε το αποτέλεσμα θα είναι δεδομένο: Θα βγει ένας από τους δύο εκλεκτούς τους.
Παίζεται ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό παιγνίδι. Αυτή την στιγμή το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης θέλει να παραμείνει στην εξουσία και αν διατηρήσει τα μαγαζάκια του. Είναι αποφασισμένο να κάνει τα πάντα για να μην κινδυνεύσουν τα κεκτημένα του. Ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Τα σενάρια για Οικουμενική κυβέρνηση είναι γνωστά εδώ και καιρό και εξυπηρετούν αυτήν ακριβώς την σκοπιμότητα. Είναι ικανοί να επικαλεστούν εθνική ανάγκη και να οδηγήσουν την χώρα σε ανώμαλες καταστάσεις με τον μανδύα της οικουμενικότητας. Και θα άφηναν να τους χαλάσει τα σχέδια ένα πιθανό «ατύχημα» σε μία εσωκομματική διαδικασία; Σενάρια συνομωσίας; Ίσως! Ας τα διαψεύσουν στην πράξη. Ας ξεκινήσουν να κάνουν αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα. Ας ξεκινήσουν, δηλαδή, από τα εύκολα!
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: