x

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μητροπολίτης Άνθιμος "Ενοχλεί δεν ενοχλεί εγώ θα συνεχίσω…"

Για επικίνδυνο εικοσαήμερο έκανε λόγο, από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Επίσης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο ζήτημα του Σκοπιανού, ενώ εξέφρασε την δυσφορία του για τη μη μετάδοση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας. Ο κ. Άνθιμος επεσήμανε, ότι «επίσημες πληροφορίες λένε ότι αυτό το εικοσαήμερο είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, για τις συνέπειες του γνωστού φρικτού ζητήματος της κλίσεως της οικονομίας της χώρας μας, και της εκθέσεως στην Εθνική γειτονιά της Ευρώπης και όλων των χωρών».



Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ζήτημα ο Σεβ. Μητροπολίτης Άνθιμος, τόνισε: «Πόσα χρόνια έχουμε και λέμε για το λεγόμενο Σκοπιανό ζήτημα; Πόσες έπεσε, ήρθε και χάθηκε, ξεχάστηκε και το ξαναζωντανέψαμε; Από τον Μητσοτάκη, ο Μητσοτάκης έφτασε 95 χρονών…». «Το Σκοπιανό πρέπει να είναι στην επικαιρότητα, πρέπει να είμαστε κοντά στη πηγή όπου εκεί γίνονται οι διεργασίες, εάν το αφήσουμε εμείς θα βλαφτούμε. Όπως ο παράλυτος της παραβολής δεν έφυγε από την πηγή 38 ολόκληρα χρόνια, αυτή η καρτερία και υπομονή είναι απαραίτητη στην άσκηση της διπλωματίας και της πολιτικής», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Εν συνεχεία, υπογράμμισε, ότι «δεν ζητάμε από κανέναν να πάρουμε τίποτα, εμείς ζητάμε να μην μας πάρουν το όνομα μας, δεν θέλουμε να μας πάρουν την ιστορία μας, δεν θέλουμε να μας πάρουν τους τάφους των προγόνων μας, δεν θέλουμε να μας πάρουν αυτό που είναι η εθνική μας κυριαρχία και η ενότητα. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, αναφέρθηκε και στη μη μετάδοση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας από την τηλεόραση της ΕΤ3.
Ο κ. Άνθιμος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καρτερία κάνω και εγώ σήμερα, αφού δεν έχει μετάδοση της Θ. Λειτουργίας εδώ από την Αγία Σοφία μέσω της ΕΤ3. Μέσα στο Πάσχα και 5- 6 φορές το χρόνο και το θεωρούμε δίκαιο, έχουμε κάποιες απουσίες προκειμένου να μεταδοθούν Ακολουθίες από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο που ξέρουμε σε ποια κατάσταση δοκιμασίας ευρίσκεται».
«Χτες το απόγευμα όμως, μου λένε ξαφνικά ότι ξέρετε δεν θα μεταδοθεί αύριο η Θ. Λειτουργία, διότι θα συνδεθεί η ΕΤ3 με την Λάρισα λόγω του Προστάτου της πόλεως Αγίου Αχιλλείου», πρόσθεσε με απορία ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, τόνισε: «Εμείς έχουμε από πλευράς κρατικής ένα κανάλι, στο οποίο κανάλι η Θ. Λειτουργία και ομιλία έχει των Κυριακών έχει την μεγαλύτερη τηλεθέαση πανελληνίως. Ποιοι το πήραν, πως το πήραν δεν κατάλαβα…»
Ο κ. Άνθιμος φανερά ενοχλημένος πρόσθεσε: «Αλλά λέω εδώ είναι Βορειοελλαδικός χώρος, αρχίζουμε από την Θράκη μας και φτάνουμε όπως σας είπα στην Ήπειρο. Αν μου λέγανε εάν θα γίνει μια μετάδοση από την Ορεστιάδα η την Κομοτηνή να πω ναι εντάξει, αν θα γίνει από την Φλώρινα εντάξει. Αλλά από την Θεσσαλία… γιατί από την Θεσσαλία; Μα έχει 4 – 5 κανάλια η Λάρισα και ο Βόλος».
Επίσης, ανέφερε, ότι «σκέφτηκα μερικά πράγματα, ότι με αφορμή το κήρυγμα να κάνουμε καρτερία και υπομονή. Εάν όμως γίνονται αυτά θα προσπαθήσουμε να βρούμε άλλη λύση…. Γιατί συμβαίνει; Μήπως ενοχλεί η υπόθεση για την Μακεδονία; » κατέληξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
«Ενοχλεί δεν ενοχλεί, εγώ δεν θα ενοχληθώ να συνεχίσω εάν πρόκειται και να πεθάνω αύριο για την Μακεδονία…», κατέληξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

romfea