x

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011


Δελτίο Τύπου της 25/06/2011

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…..?

corolla logo Δελτίο Τύπου της 25/06/2011
Με τον ανασχηματισμό η κυβέρνηση δεν έπεισε κανέναν ότι θα κάνει την δουλειά της καλύτερα ή ότι θα αλλάξει κάτι για το καλό του λαού. Αντίθετα , με την συμμετοχή στην κυβέρνηση όσων διαφωνούσαν  με την πολιτική της λίγες μέρες νωρίτερα, αποδεικνύεται ότι επιδιώξη των πολιτικών μας είναι η απόκτηση της εξουσίας πάση θυσία και ό,τι απορρέει από αυτό .
Ο λαΪκισμός θριαμβεύει για άλλη μια φορά αλλά τώρα ο λαός δεν κοιμάται.
Ο Κος Βενιζέλος και οι φίλοι του βουλευτές, που βολεύτηκαν σε κυβερνητικές θέσεις, έγιναν τώρα υπέρμαχοι της πολιτικής του πρωθυπουργού. Είναι η μεγαλύτερη ύβρις απέναντι στον λαό που τους ψήφισε και τους πληρώνει για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά του.
¨Ετσι συνεχίζεται κανονικά και αδιάλλειπτα η καταπάτηση  όλων των κοινωνικών κατακτήσεων και η εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες , με την ψήφιση του Μνημονίου 2 ( όπως θα έπρεπε να λένε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) η ισοπέδωση του έθνους μας.
Ο λαός έχει καταδικάσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό σύστημα που μοιάζει να μην το έχει συνειδητοποιήσει. Παρόλο ότι δεν έχουν ολοι τις ίδιες ευθύνες , ο λαός θεωρεί συνυπεύθυνους όλους τους  τέως αλλά και νυν βουλευτές , όπως και όλους τους πολιτευτές και συνδικαλιστές που ήταν και είναι στενά συνεργαζόμενοι και οργανωμένοι στα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Η πρωτοβουλία μας  , οι 300 Έλληνες,  βρίσκεται ήδη περισσότερο από  30 μέρες στην πλατεία και έχουμε συναντήσει και μιλήσει με πολλές  χιλιάδες  πολιτών συγκεντρώνοντας ισάριθμες υπογραφές. Όλα όσα περιγράφουμε είναι πέρα για πέρα αληθινά και με κανένα ίχνος υπερβολής.  Στην πραγματικότητα ο λαός έχει άρει την λαική εντολή για διακυβέρνηση στην σημερινή βουλή πράγμα που αποδεικνύεται και από ολες τις δημοσκοπήσεις . Δυστυχώς  η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί όλα τα μηνύματα . Συνεχίζει να ψεύδεται για να πετύχει τους σκοπούς της λές και δεν προκειται για ελληνική κυβερνηση . Ανακοινώνει ότι είναι σε επικοινωνία με τους πολίτες που διαμαρτύρονται στην πλατεία ενώ παρά τις επανειλλημένες προσπάθειές μας δεν έχει ζητήσει κανείς να μας μιλήσει μέχρι και σήμερα.
Καλούμε όλους τους βουλευτές , με την ελπίδα ότι δεν μας έχουν  ακούσει μέχρι σήμερα ,  για μια ακόμα φορά, να αισθανθούν το λαό που τους εξέλεξε και υπηρετούν , να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, να πουν όλη την αλήθεια  και να ζητήσουν άμεσα την προκήρυξη δημοψηφίσματος για όσα σημαντικά μας αφορούν.
-          Για την συνέχιση ή μη του μνημονίου
-          Για τον έλεγχο του χρέους και την ανακήρυξή του ως προιόν εξαπάτησης
-          Για την κατάρτιση νέου Συντάγματος μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης
-          Για την άρση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περι ευθύνης υπουργών.
-          Για την ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο.
Μόνο έτσι θα παρθούν άμεσα οι σημαντικές αποφάσεις, η χώρα δεν θα έχει κενό εξουσίας ή  χάος αλλά και θα ενωθεί ο λαός  σε μια κοινή προσπάθεια με την προυπόθεση ότι ολες οι πολιτικές δυνάμεις θα φροντίσουν να εφαρμόσουν τη λαική θέληση όποια και να είναι αυτή.
Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι πολιτικοί μας οφείλουν να δείξουν ωριμότητα και πατριωτισμό πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.  Ισως να είναι η τελευταία ευκαιρία να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα και να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για ενότητα , πρόοδο και έξοδο σύντομα από την κρίση.
Αρκεί να ακούσουν τον λαό !

Για τους 300 Ελληνες
Λ.Βασ Αμαλίας και Β.Γεωργίου Αθήνα, Σύνταγμα
Τηλ. 6980 834934