x

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ασύστολη κλοπή μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας


Χρεώνουν σε μηνιαία βάση μεγάλα ποσά σε ανυποψίαστους πολίτες γιαεισερχόμενα SMS !!!


Η λειτουργία των κινητών τηλεφώνων και η έκδοση των λογαριασμών είναι γεγονός ότι δεν ελέγχεται με ιδιαίτερη προσοχή από τους καταναλωτές – χρήστες των κινητών τηλεφώνων. 


Έτσι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας...


χρεώνουν ότι θέλουν και όπως θέλουν ανεξάρτητα από τις συμφωνίες που συνάπτουν με τους πελάτες τους.



Μεταφέρουμε την καταγγελία αναγνώστη μας για τη συμπεριφορά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με την οποία είχε συνάψει συμβόλαιο εταιρικής συνεργασίας. 


Διαπίστωσε λοιπόν ο καταγγέλλων ότι υπήρχε υπερχρέωση του λογαριασμού έξω από τα συμφωνηθέντα με εισερχόμενα μηνύματα ασχέτου περιεχομένου κι αυτό τον οδήγησε να ζητήσει αναλυτικούς λογαριασμούς προκειμένου να διαπιστώσει ποιες συνδιαλέξεις εντάσσονται στο πακέτο δωρεάν επικοινωνίας και ποιες όχι, όμως όταν πήρε τους αναλυτικούς λογαριασμούς δυο μηνών διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν χρεώσεις μηνυμάτων αρκετών δεκάδων ευρώ. 


Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις δόθηκε η προκλητική απάντηση ότι για τα μηνύματα αυτά υπήρχε συμφωνία με τρεις εταιρείες μηνυμάτων κι ότι τα μηνύματα αυτά καταχωρήθηκαν στο λογαριασμό με τη σύμφωνη γνώμη του!


Τις έντονες διαμαρτυρίες του αγανακτισμένου χρήστη δέχτηκαν να «διερευνήσουν» και εξήγησαν ότι τα μηνύματα αυτά έγιναν βάση συμφωνίας και έδωσαν στον πελάτη τους τα ονόματα και τα τηλέφωνα των τριών εταιρειών προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί τους, όμως παρ’ όλες τις προσπάθειες και στις τρεις τηλεφωνικές συνδέσεις υπήρχαν αντίστοιχοι αυτόματοι τηλεφωνητές.


Ο χρήστης αγανακτισμένος ενημέρωσε ότι θα απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές και στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για να καταγγείλει το γεγονός οπότε αμέσως άλλαξε η συμπεριφορά των υπευθύνων που τον ενημέρωσαν ότι θα μεριμνήσουν να μπει φραγή στη δυνατότητα κάποιων να χρεώνουν τα κινητά του τηλέφωνα και μάλιστα προχώρησαν λέγοντας ότι θα αφαιρεθούν και τα τέλη για την αποστολή μηνυμάτων δυο μηνών.


Το ερώτημα το οποίο υπάρχει είναι πως οι συγκεκριμένοι αριθμοί τηλεφώνων δόθηκαν στις τρεις εταιρείες και πως στη συνέχεια αυτές προχώρησαν στην αποστολή μηνυμάτων χωρίς την άδεια του καταναλωτή και μάλιστα τα εισερχόμενα αυτά μηνύματα χρεώνονταν


Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα τεθεί στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών και την ΕΕΤΤ προκειμένου να λάβουν θέση και να απαλλάξουν τους πολίτες από την προκλητική συμπεριφορά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. 


Οι πολίτες πρέπει να παρακολουθούν τους λογαριασμούς για το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούν και να ενεργούν όπως πρέπει για τη διαφύλαξη των οικονομικών τους συμφερόντων.


Αν υποθέσουμε ότι βρίσκονται σε λειτουργία δεκα εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα που χρεώνονται το ελάχιστο 10 ευρώ το καθένα το μηνά άσκοπα και παράνομα πόσα λεφτά κερδίζουν οι εταιρείες χωρίς τη θέληση των πελατών τους;





fonirodopis.gr