x

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει αύριο τους διαδηλωτές με τέσσερις γραμμές άμυνας


Του Κώστα Τζεβελέκου

Η αυριανή κινητοποίηση έχει πανικοβάλει τόσο τους επιτελείς του Μάξιμου όσο και τα στελέχη της ΕΛΑΣ τα οποία εκπονούν ειδικό σχέδιο προκειμένου να προλάβουν οποιαδήποτε παρεμπόδιση των βουλευτών, οι οποίοι θα παρευρεθούν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για την «Α΄ ανάγνωση» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Από σήμερα η βουλή βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό και σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ θα παραμείνει ανοιχτή και το βράδυ ,ώστε να αποτραπούν αυτοί που επιθυμούν την ειρηνική κατάληψη της βουλής.


Αποκλειστικές πληροφορίες του “ newscode” αναφέρουν ότι αύριο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε διάθεση κατάληψη της βουλής ( οι πληροφορίες προέρχονται από την ΕΛΑΣ) από τους διαδηλωτές, θα υπάρξουν από την αστυνομία τέσσερις γραμμές άμυνας οι οποίες θα μπορέσουν να εξωθήσουν τους αγανακτισμένους πολύ μακριά από το κοινοβούλιο.

Οι επιτελείς του Μαξίμου βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυριανές κινητοποιήσεις.

Μάλιστα την αυριανή συγκέντρωση τη θεωρούν πρόβα τζενεράλε για τους αγανακτισμένους.

Οι πληροφορίες που καταφθάνουν είναι ότι οι διαδηλωτές σκοπεύουν να εγκλωβίσουν τους βουλευτές στη Βουλή εάν δεν μπορέσουν νωρίτερα να τους σταματήσουν .

Τα εξώδικα που έχουν σταλεί από τους πολίτες σε κάποιους βουλευτές ιδιαίτερα της επαρχίας, είχαν ως αποτέλεσμα να τους θορυβήσουν .

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος φανερά εκνευρισμένος με τα εξώδικα μας έλεγε πριν από λίγο στη βουλή ότι : « Πολιτική δεν μπορεί να γίνει με εξώδικα».

Ακόμη έχουν θορυβηθεί πολλοί βουλευτές από το σύνθημα που αρχίζει να ακούγεται όλο και πιο δυνατά : “ Να τιμωρηθούν όσοι έχουν παραβεί το Σύνταγμα, όπου και να πάνε”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α Αντιπρόεδρος της βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης θα έχει συνάντηση σήμερα με τους επιτελείς της ΕΛΑΣ προκειμένου να του εξηγήσουν το σχέδιο περιφρούρησης της βουλής και την ασφαλή είσοδο και έξοδο των βουλευτών στην αυριανή σύσκεψη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.