x

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο -Επί τάπητος τα νέα μέτρα


Σε εξέλιξη βρίσκεται το Υπουργικό Σύμβούλιο με αντικείμενο την οριστικοποίηση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Η μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα, ολοκληρώθηκε στις 3:00 τα ξημερώματα.
Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, περιλαμβάνονται έκτακτη εισφορά σε εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ με κλιμακωτό συντελεστή, που θα ισχύσει για τέσσερα χρόνια και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για τα εισοδήματα του 2010.
Η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου έγινε σε βαρύ κλίμα με την ατμόσφαιρα να φορτίζεται από επεισόδιο μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Γ. Παναγιωτακόπουλου.

Παράλληλα, νέα ομαδικά πυρά εξαπολύθηκαν τόσο κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, όσο και κατά άλλων υπουργών για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ηλεκτρισμένο το κλίμα στο Πολιτικό Συμβούλιο

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ άρχισε με σχετική καθυστέρηση στις 19:00, καθώς ο εκ των βασικών ομιλητών, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κλήθηκε να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συγκάλεσε το απόγευμα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε από την αρχή στη συνεδρίαση και αποχώρησε τελευταίος, περί τις 03:30, από τα γραφεία της Ιπποκράτους, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ του ιδίου και του Γ. Παναγιωτακόπουλου με αφορμή το ζήτημα της εγκατάστασης επιτρόπων της τρόικας στα υπουργεία