x

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Προχωράμε σε κάθε περίπτωση δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Προεδρικό Μέγαρο


Συνεχίζουν να βρίσκονται στον κόσμο τους, αγνοώντας την οργή του κόσμου


«Σε κάθε περίπτωση προχωράμε με αίσθημα ευθύνης» δήλωσε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον Κάρολο Παπούλια.


«Είναι στιγμή που...


απαιτεί πανεθνική προσπάθεια» δήλωσε ο πρωθυπουργός.



Ο Παπανδρέου χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή και τόνισε ότι είναι «στιγμή εθνικής συνεννόησης». Πρόσθεσε ότι ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να υπάρξει ένα πεδίο συνεννόησης. «Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του» πρόσθεσε. 


Και συνέχισε: «Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και των ευθυνών της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και στην χώρα».


«Σε κάθε περίπτωση προχωράμε με αίσθημα ευθύνης για τις απαραίτητες αποφάσεις για να βγει η χώρα από την κρίση» δήλωσε ο Παπανδρέου, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από την πλευρά του, τόνισε ότι «είναι στιγμή που χρειάζεται πανεθνική προσπαθεί».


Ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Παπούλια, η οποία γίνεται με αίτημα του ίδιου του Παπανδρέου, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου από εκεί θα προβεί σε δηλώσεις.


Διαψεύδουν επικοινωνία Σαμαράς και Τσίπρας


Κατηγορηματικά διαψεύδει η ΝΔ τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι υπήρξε συνάντηση εκπροσώπου του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.


Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Μιχελάκης έκανε λόγο για γελοιότητες, ανάξιες διάψευσης.


Από τη ΝΔ διαψεύδουν πως υπήρξε και οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά.


Δεν υπήρξε καμία επαφή του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας ανέφεραν επίσης έγκυρες πηγές του κόμματος.


Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.


Ο Κουβέλης μιλώντας στη ΝΕΤ επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Παπανδρέου λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να προχωρήσει ξανά σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.


«Ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος. Εγώ θα συναντηθώ μαζί του» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρόσθεσε ότι «μπορούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ενώσουν τη φωνή τους για να διεκδικήσουν ρυθμίσεις από την Ευρώπη».