x

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ Ο Γ΄ ΤΟ 1990.


Μαθητής Λυκείου ακόμα ήμουν όταν στη διάρκεια των διακοπών μου στην Αμοργό, μαζί με τους γονείς μου, γνώρισα τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Παρθένιο τον Γ΄ το Δεκαπενταύγουστο του 1990. Άκουσα το κήρυγμά του το στην εκκλησία τη μέρα της Παναγίας όπου με «έσυραν» οι δικοί μου να πάω να κοινωνήσω. Εγώ, ήμουν σε μια ηλικία που το μόνο που με ενδιέφερε ήταν η μπάλα, το ξενύχτι και τα κοριτσάκια.
Μόλις μπήκα στην εκκλησία ....
και τον είδα με την πατριαρχική μήτρα και το μεγάλο Σταυρό στο στήθος, στο πρόσωπό του γνώρισα τον απλό καλόγερο με το λιτό σχεδόν τριμμένο ράσο που είχαμε δει πριν μέρες στο δρόμο επιστρέφοντας από τη θάλασσα όλο το τσούρμο και μας μίλησε πρώτος και πολύ εγκάρδια χωρίς να μας ξέρει.

Παρακολούθησα προσεκτικά το κήρυγμά του. Κάποια στιγμή τον άκουσα να λέει τα εξής:
- Σε πολύ λίγα χρόνια θα δείτε αμέτρητους μουσουλμάνους να έρχονται παράνομα στην Ελλάδα, χωρίς χαρτιά διά ξηράς και διά θαλάσσης!
- Θα παριστάνουν τους πρόσφυγες, τους δυστυχισμένους και τους πεινασμένους!
- Προσοχή αδελφοί μου!
- Μη σας ξεγελάσουν! Μην τους πιστέψετε και απωθήστε τους με όποιο τρόπο μπορείτε. Δεν θα είναι αυτό που θα παρουσιάζουν. Στην πραγματικότητα θα έρχονται βάσει σχεδίου για να κατακτήσουν οικονομικά, θρησκευτικά και στρατιωτικά όλη την Ευρώπη. Στόχος θα είναι να καταστραφεί ο ελληνικός πολιτισμός που είναι και η βάση όλων των πολιτισμών και η θρησκεία μας!.

- Προστατέψτε την Ελλάδα μας, την Πατρίδα μας. Μην την αφήσετε να χαθεί. Μην αφήσετε να την καταστρέψουν!

Δε σας κρύβω πώς όταν τον άκουσα, όχι μόνο δεν τον πίστεψα αλλά είπα από μέσα μου:
- Τι μας λέει ο άνθρωπος!
Υπενθυμίζω ότι βρισκόμουν στην ηλικία της αμφισβήτησης των πάντων. Επιπλέον, δεν είχαμε λαθρομετανάστες ούτε κατά διάνοια. Ακόμα δεν είχαν ανοίξει ούτε τα σύνορα με την Αλβανία, δεν είχαμε δει ούτε τους ταλαίπωρους κυνηγημένους Βορειοηπειρώτες ούτε τους διώκτες τους, τους μουσουλμάνους Αλβανούς που παρίσταναν τους Βορειοηπειρώτες.

Τα χρόνια πέρασαν, το περιστατικό ξεχάστηκε και όλως τυχαία μου το υπενθύμισαν πριν δύο χρόνια συγγενικά μου πρόσωπα.
Όταν συνειδητοποίησα πόσο δίκιο είχε εκείνος ο Πατριάρχης, ταράχτηκα. Πίστεψα ότι ήταν ένας άγιος άνθρωπος και είχε το προορατικό χάρισμα. Έτσι, φέτος αποφάσισα να ξαναπάω μήπως τον συναντήσω για να τον γνωρίσω καλύτερα. Δυστυχώς, ο Παρθένιος ο Γ΄  δεν ζει πια. Έψαξα και βρήκα άλλους ιερείς και κοσμικούς που τον ήξεραν καλά κι έμαθα ότι δεν ήταν ακριβώς Άγιος με την κυριολεκτική έννοια αλλά είχε πολύ καλές σχέσεις με ηγέτες άλλων θρησκειών στην Αφρική που διέμενε μόνιμα και ήξερε τα σχέδιά τους από πρώτο χέρι. (Γι αυτές τις πολύ καλές διπλωματικές σχέσεις που είχε, τον είχαν κατηγορήσει).

Ο Παρθένιος προσπάθησε να ενημερώσει τον πολιτικό κόσμο γι αυτό που ερχόταν, για τα σχέδια της άλωσης της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα, αλλά δεν του έδωσαν σημασία. Άλλοι από αδιαφορία, άλλοι επειδή δεν τον πίστεψαν, άλλοι επειδή ήταν μέρος του σχεδίου.
Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός και απρόσμενος. Δεν ήταν πάρα πολύ γέρος. Πέθανε όμως κι αυτά τα λόγια που άκουσα από το στόμα του το Δεκαπενταύγουστο του 1990, δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.
Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι οι Έλληνες: Να τους απωθήσουμε, να σώσουμε την Πατρίδα μας για εμάς και για τα παιδιά μας!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Αναγνώστης.

Ο Πατριάρχης Παρθένιος γεννήθηκε το 1919 στο Πόρτ-Σάιντ της Αιγύπτου.
Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Το 1959 εξελέγη μητροπολίτης Καρθαγένης και στις 23 Φεβρουαρίου 1987 Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Διακρίθηκε για τις θεολογικές του γνώσεις και τη δραστηριοποίησή του στο Οικουμενικό Κίνημα. Χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως «ο Πατριάρχης των Διαλόγων». Διετέλεσε Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Ασχολήθηκε με την ορθόδοξη ιεραποστολή, ιδιαιτέρως στην Ουγκάντα, όπου ίδρυσε την Μητρόπολη Καμπάλας, και στην Κένυα.
Πέθανε αιφνίδια στις 23 Ιουλίου 1996 στην Αμοργό από ανακοπή καρδιάς.