x

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Δεκάδες συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κρήτη και Πελοπόννησο


Σε δεκάδες συλλήψεις και εκατοντάδες προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, στο πλαίσιο επιχειρήσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.


Συγκεκριμένα...
σε συντονισμένες επιχειρήσεις που έγιναν στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα το πρωί, συνελήφθησαν συνολικά 31 άτομα, από τα οποία ένα για κλοπή, δέκα για παράβαση του νόμου περί Αλλοδαπών, ένα για παράβαση πνευματικής ιδιοκτησίας, δέκα για ναρκωτικά, ένα για παράνομη οπλοκατοχή, έξι για καταδικαστικές αποφάσεις και από ένα για τυχερά παίγνια και μαστροπεία.


Παράλληλα, προσήχθησαν 65 άτομα και βεβαιώθηκαν 655 παραβάσεις, εκ των οποίων, 474 κλήσεις του Κ.Ο.Κ. και 158 για αδικήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων ελέγχθηκαν συνολικά 1.604 άτομα, εκ των οποίων 1.185 Έλληνες και 419 αλλοδαποί, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 1.407 οχήματα και 297 καταστήματα. 


Επιχείρηση-σκούπα σε όλη την Κρήτη πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου, συνεπικουρούμενες από δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.


Συνελήφθησαν 59 άτομα, ενώ συνολικά ελέγχθηκαν 912 άτομα και προσήχθησαν 102.


Από τις επιχειρήσεις βεβαιώθηκαν 767 παραβάσεις και συγκεκριμένα: μία παράβαση του Νόμου περί όπλων, δύο του νόμου περί ναρκωτικών, οκτώ της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, 17 παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων, 107 παραβάσεις για νομοθεσία υγειονομικού κανονισμού, 19 παραβάσεις για νομοθεσία προστασίας ανηλίκων, 535 παραβάσεις ΚΟΚ και 78 λοιπές παραβάσεις.