(Ανανεωμένο) Dura lex sed lex (“σκληρός νόμος, αλλά νόμος“) λέει ο… σοφός λαός και ειδικά όταν πρόκειται για ένα νόμο που ψηφίζουν μετ’ επαίνων τα δύο μεγάλα κόμματα, δηλαδή τα δύο τρίτα του ελληνικού λαού.
Ο λόγος για το νόμο για τα πανεπιστήμια, γι’ αυτά τα άθλια πανεπιστήμια όπως κατάντησαν βουτηγμένα στην κομματοκρατία, τη ρεμούλα, την αδιαφάνεια στα οικονομικά, την αποσύνδεση με την κοινωνία και την παραγωγή, την εγκατάλειψη και την παράδοση σε οργανωμένες ομάδες φοιτητοπατέρων που τα έχουν κάνει τσιφλίκι τους, αλλά και τις συντεχνίες πανεπιστημιακών που διοικούν χωρίς έλεγχο, διορίζουν όποιους θέλουν, βασιλεύει η οικογενειοκρατία.
Ο κ. Μπαμπινιώτης πριν από λίγο απείλησε ότι θα παραιτηθεί, έπειτα από τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του οι οποίες ουσιαστικά κατεδάφιζαν το νόμο – πλαίσιο. «Η εξέλιξη των πραγμάτων τις επόμενες ημέρες θα δείξει αν έχει νόημα να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια» αναφέρει στην δήλωση του ο κ. Μπαμπινιώτης, υπονοώντας ότι εάν δεν τον αφήσουν να χειριστεί τα θέματα της αρμοδιότητας του χωρίς παρεμβάσεις, θα παραιτηθεί.
Το παρασκήνιο αναφέρει ότι υπήρξε τις προηγούμενες μέρες μυστική συνάντηση με τον Λ. Παπαδήμο από τον οποίο ζήτησε να αλλάξει άρδην ο νόμος που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και που ήταν τόσο αναγκαία η συναίνεση για την Παιδεία. Ο Παπαδήμος φέρεται να του είπε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και μόνη εξαίρεση για φέτος μπορεί να γίνει με τους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Όμως, ο κ. Μπαμπινιώτης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου κατεδάφισε το νόμο ανοίγοντας τροφή για συζητήσεις ότι οι νόμοι ψηφίζονται αλλά δεν εφαρμόζονται κι ότι ένας πρώην πρύτανης κάνει τα χατίρια των πρώην συναδέλφων.
Μέχρι και ο… Μητσοτάκης βγήκε κι επιτέθηκε στον Μπαμπινιώτη για την υπαναχώρησή του σε ένα νόμο που υπενθυμίζουμε ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα τον εφαρμόσει, έστω κι αν χρειαστούν κάποιες βελτιώσεις.
Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις κυβερνητικής κρίσης παρά τις προσπάθειες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Η ουσία, όμως, για τον κόσμο είναι ότι κάποιοι θέλουν να συνεχιστεί η λογική των διαλυμένων πανεπιστημίων. Δεν ξέρουμε αν ο σχετικός νόμος θα σώσει τα ΑΕΙ και ΤΕΙ από το βούρκο που βρίσκονται. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρόκειται για μια προσπάθεια με διακομματική συναίνεση που οι συντεχνίες δεν αφήνουν να γίνει.
Αν έτσι θα πάει μπροστά αυτή η χώρα, τότε δεν πρέπει να είμαστε καθόλου αισιόδοξο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου