x

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ: Βεροιώτες, υπεράνω πάσης υποψίας, με 420 κιλά χασίς

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΛΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΗ!!! 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ":
Πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας, με καταγωγή από τη Βέροια, συνελήφθησαν από τις αρχές του Βόλου για διακίνηση τεράστιας ποσότητας κάνναβης και συγκεκριμένα με 420 κιλά χασίς τα οποία μετέφεραν μέσα σε νταλίκα φορτωμένη με ακτινίδια. Οι δύο άνδρες, άνω των 48 ετών, αποτελούν πιθανότατα τα ηγετικά στελέχη πολυμελούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών που είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο, με την παράνομη δραστηριότητα να ξεκινά από την Αλβανία, να περνά από πόλεις της Ελλάδας για να καταλήξει στις αγορές της Ολλανδίας.
Η σύλληψη των δύο ευυπόληπτων, στην κοινωνία της Βέροιας, πολιτών έγινε πριν λίγες μέρες από την αστυνομία του Βόλου, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση. Αξιοποιώντας πληροφορίες για τη δράση της σπείρας, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Αθήνα, εντόπισαν την νταλίκα σε αποθήκη στην Αγχίαλο του Βόλου, όπου οι δύο δράστες την είχαν νοικιάσει με το πρόσχημα της χρήσης για αποθήκευση οπωροκηπευτικών. Εν αγνοία του ιδιοκτήτη της αποθήκης είχαν κρύψει μεγάλες ποσότητες χασίς, τις οποίες φόρτωσαν στην νταλίκα για να πιαστούν λίγη ώρα αργότερα στην «τσιμπίδα» των αρχών, με συνολικά 420 κιλά κάνναβης.
Στο δρόμο του… χασίς
Η πορεία του παράνομου φορτίου με προορισμό την Ολλανδία ξεκινά από την Αλβανία. Πρώτη στάση η Πάτρα, απ’ όπου οι διακινητές προμηθεύονται τα ναρκωτικά, με την ποσότητα του χασίς να ανέρχεται συνολικά στα 320 κιλά. Η νταλίκα, με παραστατικά μεταφοράς φρούτων και συγκεκριμένα ακτινίδια, συνεχίζει τη διαδρομή της για την τελευταία στάση, την αποθήκη στην Αγχίαλο Βόλου, όπου βρίσκονται άλλα 100 κιλά κάνναβης. Η μεταφορά ολοκληρώνεται και ο δρόμος προς τον τελικό προορισμό, την Ολλανδία μοιάζει να έχει… ανοίξει, μέχρι να διακοπεί από την επέμβαση της αστυνομίας και την εξάρθρωση της σπείρας. Ανάλογες επιχειρήσεις των αρχών έγιναν το ίδιο διάστημα σε Αθήνα και Κόρινθο, με τη σύλληψη άλλων 4 ατόμων, ενός ημεδαπού και 2 αλλοδαπών, που μετάφεραν ποσότητες ναρκωτικών με πολυτελή αυτοκίνητα από την Αττική και την πόλη της Πελοποννήσου, όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, έγινε ο πλήρης συντονισμός της παράνομης δραστηριότητας.
«Πραγματοποιήθηκαν παράλληλες επιχειρήσεις στο Βόλο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας από την ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για διεθνές κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, με συμμετοχή ανθρώπων που δεν θα κινούσαν ποτέ υποψίες» λέει στη «Μ» ο Αστυνομικός Διευθυντής Βόλου, Απόστολος Αλαμάνας.
Σύμφωνα εξάλλου με τις αρχές, στις 5 συλλήψεις που έγιναν μέχρι στιγμής αναμένεται να προστεθούν κι άλλες, καθώς αναζητούνται ακόμα 5 μέλη της οργάνωσης.

Xρησιμοποιούσαν πολυτελή αυτοκίνητα για να μην κινήσουν υποψίεςΤα μέλη της σπείρας είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «στις επιχειρήσεις της αστυνομίας κατασχέθηκαν πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετακινούνταν για τις δουλειές τους».
Οι δύο Βεροιώτες, ο πρώτος κάτοικος Βέροιας και ο δεύτερος με καταγωγή από την Ημαθία, αλλά διαμένει στη Θεσσαλονίκη, φέρεται πως είχαν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ευυπόληπτα άτομα που δεν είχαν δώσει ποτέ αφορμή για ενδεχόμενη παράνομη δραστηριότητα.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, πέρα από τα εκτελεστικά όργανα, όλα τα μέλη της σπείρας ήταν άτομα που δεν είχαν κινήσει ποτέ υποψίες, αποτελώντας έτσι την απόλυτη κάλυψη στην παράνομη δραστηριότητα που οργάνωσαν.
Οι αρχές κατέσχεσαν πολυτελή αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τον τακτικό ανακριτή μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: