x

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ Σύλληψη: 35 μέλη του ΠΑΜΕ "στα σίδερα"

Ένταση έξω από την ΓΑΔΑ μετά την σύλληψη 35 μελών του ΠΑΜΕ οι οποίοι είχαν κάνει κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Ν.Βρούτση. Κατ'αρχήν προσήχθησαν αλλά η προσαγωγή μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε σύλληψη, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάει σε μετωπική με τους συνδικαλιστές, αλλά και το ΚΚΕ, όπως και με τον ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε υποστήριξη στα μέλη του ΠΑΜΕ.
Αυτή την στιγμή είναι κλειστή  η λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ύψος της ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν αντιμέτωπα με δυνάμεις των ΜΑΤ που τους απομάκρυναν κάνοντας και περιορισμένη χρήση χημικών και σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών τραυματίστηκαν δύο άτομα. Την ίδια ώρα αστυνομικοί απομάκρυναν από το γραφείο του υπουργού Εργασίας περίπου 35 μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε λεωφορείο της ΕΛΑΣ προκειμένου να τους μεταφέρει στη ΓΑΔΑ ωστόσο το όχημα αναχώρησε με σημαντική καθυστέρηση καθώς μπροστά του έμπαιναν διαρκώς μέλη του ΠΑΜΕ.
Τελικά αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους διαδηλωτές και το λεωφορείο αναχώρησε προς την Ομόνοια.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Εργασίας, οι καταληψίες έσπασαν μία πόρτα γραφείου συμβούλου του υπουργού, ενώ έγιναν μικρές φθορές σε φακέλους και υλικά του ίδιου γραφείου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: