x

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τυχαίoς ο βομβαρδισμός απαισιοδοξίας ή βάσει σχεδίου;

Γράφει ο Κλεισθένης.

Παντού φωνές καταστροφολογίας, παντού φωνές απαισιοδοξίας, παντού φωνές, φωνές, φωνές ……
Το ακριβώς συμβαίνει; Είναι έγκυρες οι διαπιστώσεις για τα χειρότερα που έρχονται όσο αφορά την οικονομία της χώρας και όχι μόνο;
Τι περιμένουμε να γίνει στις 25 του Μάρτη; που θα μας απάλλασσε απ’ την ήδη διαπιστωμένη κατάρρευση-χρεοκοπία κάτι που όλοι το λένε αλλά δεν κάνει να την ονοματίσουν.
Το πρόβλημα είναι στον χαρακτηρισμό; δλδ αναδιάρθρωση, κούρεμα, χρεοκοπία, επιμήκυνση, ή όπως αλλιώς ονομαστεί αυτό που έχει ήδη προαποφασιστεί για την Ελλάδα και κάποιοι παίζουν με τις λέξεις προσπαθώντας να χρυσώσουν το χάπι και να διασώσουν το σάπιο οικονομικοπολιτικό σύστημα ή; Στην ουσία που είναι δυστυχώς η επανάληψη ...
της ρήσης του Τρικούπη «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»;
Η διάσωση του εξουσιαστικού συστήματος δεν μπορεί να γίνει αν αποδειχτεί πλήρης αποτυχία του ΓΑΠ στις διαπραγματεύσεις και στη σύνοδο της 25 Μάρτη. Η αποτυχία του ΓΑΠ θα σημάνει και αποτυχία του συστήματος στην σημερινή του μορφή και η πτώση του ΓΑΠ θα συμπαρασύρει και όλο το πολιτικό σύστημα.
Η επιδίωξη του βομβαρδισμού των Ελλήνων πολιτών με ισχυρές δόσεις απαισιοδοξίας είναι η διάσωση του συστήματος.
Όταν σε έχουν πείσει ότι αυτό που πρόκειται να γίνει είναι πλήρως καταστροφικό τότε το λίγο καταστροφικό φαντάζει σαν επιτυχία των διαπραγματεύσεων.
Η επιτυχία ή αποτυχία ενός εγχειρήματος φαίνεται στο αν οι στόχοι που βάζεις κερδήθηκαν ή όχι. Σήμερα ο ΓΑΠ πηγαίνει στην σύνοδο με κάποια αιτήματα αλλά δεν προσδιορίζει τι θα θεωρήσει επιτυχία και τι αποτυχία, αυτό σημαίνει ότι και να γίνει στις 25 Μάρτη θα παρουσιαστεί με κωδωνοκρουσίες σαν τεράστια επιτυχία και επικοινωνιακά θα καταδικαστούν όσες Κασσάνδρες βομβάρδιζαν τον λαό μα απαισιόδοξα μηνύματα και καταστροφολογικές αναλύσεις.
Όλοι μαζί οι πολιτικοί παρά τις επιμέρους δήθεν διαφωνίες τους περιμένουν τα αποτελέσματα της συνόδου με ψεύτικη αγωνία και τα επιτελεία ψάχνουν τρόπους επικοινωνιακής αντιμετώπισης των αποφάσεων της συνόδου με επιδίωξη να στηριχτεί ο ΓΑΠ τόσο όσο πρέπει για να μην καταρρεύσει το σύστημα αλλά όχι τόσο όσο θα τον παρουσίαζε σαν επιτυχημένο πρωθυπουργό.
Όλα για την επικοινωνία, καμία σκέψη και πολιτική κίνηση για το λαό και τα προβλήματά του.
Ο λαός έχει πεισθεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση απ’ το να υποταχτεί στις εντολές της τρόικα και της κυβέρνησης μιας και δεν φαίνεται κάποιος άλλος ικανός και άξιος για να διαχειριστεί και να λύσει τα οξυμμένα προβλήματα.
Τα λόγια του Στροσκάν όχι φυσικά με το νόημα που ήθελε εκείνος να δώσει με βρίσκουν σύμφωνο με την έννοια ότι πράγματι βρισκόμαστε μέσα στα σκατά και μάλιστα πολύ βαθειά.
Κάποτε ο πολυαγαπημένος ηθοποιός μας Γιώργος Κωνσταντίνου στην ταινία «καλώς ήρθε το «δολάριο» είχε πει «το θέμα είναι να πέσεις στα σκατά, μετά όλα είναι εύκολα, κολυμπάς και ανάσκελα και κρόουλ».
ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ- ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com/2011/03/o.html#ixzz1GKI9zNJl

Δεν υπάρχουν σχόλια: