x

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Επεισόδια στις παρελάσεις Θεσσαλονίκης και Καλαμάτας (vid)


Ένταση επικράτησε νωρίτερα, στον χώρο όπου διεξαγόταν η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές που παρέμεναν επί ώρα στο Μακεδονία Παλλάς, κινήθηκαν επί της Λ. Μ. Αλεξάνδρου, παράλληλα με την παρέλαση.
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει το thestival, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί, προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο της παρέλασης και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους δεν τους το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.
Ο χώρος γύρω από την εξέδρα των επισήμων έχει αποκλειστεί και ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τους μαθητές, ήταν -σύμφωνα με εκτιμήσεις- λιγότερος από κάθε άλλη φορά.
Την ίδια στιγμή, σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στην Καλαμάτα.
Μέλη της ΟΛΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να διαμαρτυρούν κάνοντας πορεία και όταν αστυνομική δύναμη εμπόδισε την είσοδο τους και τότε σημειώθηκε ένταση. Επί τόπου, σύμφωνα με το tharrosnews, έφθασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ξεκίνησε ένας κλεφτοπόλεμος με τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο χώρο της παρέλασης.
Τελικά κατάφεραν να εισχωρήσουν, αφού η παρέλαση είχε τελειώσει και οι επίσημοι είχαν αποχωρήσει, ενώ υπήρξαν λογομαχίες όταν η πορεία συναντήθηκε με άτομα της ακροδεξιάς


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: