x

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Με νέες απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα


Στα άκρα οδηγείται πλέον η σύγκρουση κυβέρνησης και εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ απάντησε με τρεις νέες 48ωρες απεργίες στο τελεσίγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και την υγειονομική διάταξη του υπουργείου Υγείας για άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων.


Όπως δήλωσε από το ΧΥΤΑ Φυλής ο πρόεδρος των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση Θ. Μπαλασόπουλος...
η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. 


Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συνέχιση της 48ωρης αποχής το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16/10 για όσους δουλεύουν υπερωριακά, 48ωρη απεργία τις ίδιες ημέρες για όσους εργάζονται για συμπλήρωση ωραρίου, 48ωρη απεργία την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18/10 και συμμετοχή στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.


«Δεν πρόκειται να πτοήσει κανείς τον δίκαιο αγώνα μας. Θέλουμε να έχουμε μέλλον εμείς, τα παιδιά μας και γενικότερα οι οικογένειές μας», συμπλήρωσε, ο κος Μπαλασόπουλος, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται από καμία απειλή περί κατάργηση θέσεων, εφεδρείας ή συκοφαντίες. 


Εντωμεταξύ, αργά το βράδυ της Παρασκευής και μετά το «εκρηκτικό» κλίμα που επικράτησε, έληξε η κατάληψη στον ΧΥΤΑ από τους εργαζομένους, οι οποίοι εμφανίζονταν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στα οχήματα των ιδιωτικών εταιριών που μαζεύουν πλέον τα σκουπίδια από τους δρόμους της Αθήνας να μπουν στον χώρο. 


Οι δυνάμεις της αστυνομίας, όπως και ο εισαγγελέας αποχώρησαν, ωστόσο οι περισσότεροι εργαζόμενοι παρέμειναν για να περιφρουρήσουν τους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: