x

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Όλοι πατριώτες σε απεργία διαρκείας!!!


Καταλήψεις, στάσεις εργασίας, απεργίες και συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα
Υπό κατάληψη τελούν δημόσια κτήρια, ενώ αυξάνονται οι στάσεις εργασίας και οι καταλήψεις
ΣΥΝΤΑΓΜΑ 1 Όλοι πατριώτες σε απεργία διαρκείας!!!

Ναυσικά Μαυρομούστακου
Υπό κατάληψη τελεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τόσο τα κεντρικά στην Πανεπιστημίου όσο και το τμήμα Συντάξεων στην Κάνιγγος. Οι εργαζόμενοι στο Λογιστήριο και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς τους που φτάνουν, όπως λένε, και το 60%. Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν να παραμείνουν στο κτήριο όλη την ημέρα, κάτι που όμως, όπως διευκρινίζουν, δεν θα επηρεάσει την καταβολή των συντάξεων.
Υπό κατάληψη βρίσκεται και παράρτημα του Υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελιστρίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος είναι το τελευταίο- μέχρι στιγμής- δημόσιο κτήριο που προστίθεται στη λίστα των σημερινών καταλήψεων, καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές στους μισθούς τους.
Σήμερα μέλη του Συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας προβαίνουν στην κατάληψη χώρων εργασίας και θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 ως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια εργασίας και για την απογευματινή τις τέσσερις τελευταίες ώρες ενώ το μέλλον των κινητοποιήσεων τους θα εξεταστεί και θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 13:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου.
Στάσεις εργασίας και απεργίες
Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας προγραμματίζουν οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και το νέο μισθολόγιο, το οποίο χαρακτηρίζουν «μισθολόγιο-φτωχολόγιο». Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης προγραμματίζει για σήμερα 3ωρη στάση εργασίας (από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 17:00) και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τρίωρη στάση τις ίδιες ώρες προγραμματίζεται και για την Πέμπτη και συλλαλητήριο στις 13:00 στα Προπύλαια.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού. Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται να παραμείνουν κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο υπουργείο προγραμματίζει και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Στάση εργασίας από 8:00 ως τις 11:00 και από τις 15:00 ως τις 18:00 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει για σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, οι κρατούμενοι δε θα μπορούν να δεχθούν επισκέψεις από συγγενείς, συνηγόρους, ενώ οι μεταγωγές και οι παραλαβές κρατουμένων θα αναβληθούν για μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στην πλατεία Καραΐσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.
Στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς θα συγκεντρωθεί στις 11:00 σήμερα το πρωί το συνδικάτο οικοδόμων και στη συνέχεια προγραμματίζουν και πορεία.
Την Τετάρτη οι απεργοί του Υπουργείου Πολιτισμού θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού και ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Ηράκλειο. Την ίδια ώρα την Πέμπτη θα γίνει συγκέντρωση στην είσοδο της Ακρόπολης.
Το Σάββατο η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στο πανϋπαλληλικό συλλαλητήριο στις 11:00 στο Σύνταγμα, μέρα Πανευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές, που διοργανώνεται από όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου.
Στο δρόμο βγαίνουν και οι ένστολοι της Κρήτης για τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των οργανισμών τους και στους μισθούς. Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν σε κοινή συνεδρίαση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, Ειδικών Φρουρών, προσωπικού Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενώσεων αποστράτων Αστυνομικών Ηρακλείου και Χανίων. Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και ένστολη πορεία, μέσω των κεντρικών δρόμων, με κατάληξη στο κτίριο της Περιφέρειας, όπου και θα επιδώσουν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη της Κρήτης.
http://www.aegeantimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: