x

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Επέμβαση των ΜΑΤ στον ΧΥΤΑ Φυλής

Aνοιχτή η χωματερή.

Άνοιξε ο ΧΥΤΑ Φυλής με επέμβαση των ΜΑΤ το πρωί της Κυριακής, παρουσία εισαγγελέα. Έτσι, τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα άρχισαν να...
 εναποθέτουν εκεί τα σκουπίδια που μαζεύουν από τους δρόμους της Αθήνας.




Την ώρα της επέμβασης εκεί βρισκόταν 20 απεργοί, οι οποίοι είχαν κλείσει τις πύλες με τα κοντέινερ.


Παρά το άνοιγμα του ΧΥΤΑ, ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Πέμπτη.

Μάλιστα, ο Θ. Μπαλασόπουλος κατήγγειλε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες εναπόθεσαν τα απορρίμματα κοντά στο γήπεδο Badminton, αλλά και στο Ελληνικό κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση εργαζομένων στους Δήμους και κατοίκων σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού όπου το βράδυ του Σαββάτου, συνοδεία αστυνομικών, εισήλθαν ιδιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά με απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα από δρόμους της Αθήνας. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν την έξοδο των οχημάτων.

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Η προσφυγή θα συζητηθεί τη Δευτέρα, ωστόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ δίνει έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής, για την προσφυγή του κ. Καμίνη.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/10/blog-post_16.html#ixzz1awCLtuV5

Δεν υπάρχουν σχόλια: