x

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Δείτε πως η Ελλάδα αφήνει να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από τους μετανάστες,την στιγμή που ποιο εύπορα κράτη έχουν βάλει περιορισμούς στις συναλλαγές..


Που πήγαν τα λεφτά γκιόργο?
Πριν από το τέλος του φθινοπώρου του 2010 δύο αδέλφια που διατηρούσαν ψητοπωλείο, αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία εφ όσον δεν μπορούσαν να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους από αυτό το κατάστημα. Το πούλησαν σε Βορειοηπερώτες και έφυγαν για την Αυστραλία που είχαν συγγενείς οι οποίοι τους προσκάλεσαν.
Εργάζονται σκληρά σε οικοδομικές εργασίες (προτιμούνται οι Έλληνες γιατί κάνουν καλή εργασία και είναι εξαιρετικά τίμιοι, όπως λένε οι ίδιοι οι Αυστραλοί), πολλές ώρες καθημερινά και βγάζουν 3.000 ευρώ ο καθένας το μήνα. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε πλήρη συνεργασία με τις Τράπεζες, δεν τους αφήνουν να βγάλουν έξω από τη χώρα περισσότερα από 1.000 ευρώ το μήνα! Επιπλέον, για να στείλουν στις οικογένειές τους από 1.000 το μήνα πρέπει να....
προσκομίσουν στην Τράπεζα την άδεια διαμονής τους σε ισχύ. την άδεια εργασίας και τα ένσημα τους, δηλαδή το χαρτί που αποδεικνύει ότι δεν είναι χρήματα από μαύρη εργασία!!! Ακόμα, τους έχουν ενημερώσει γραπτώς ότι αν ποτέ εγκαταλείψουν οριστικά το έφαδος της Αυστραλίας, δεν έχουν το δικαίωμα να βγάλουν τα χρήματά τους όλα μαζί αλλά τμηματικά, ανά εξάμηνο!!!!

Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας ξέρει να προστατεύει την οικονομία της Χώρας της, ξέρει να προστατεύει τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, από σίγουρη ανεργία που θα είχε προκληθεί τεχνητά, εφ όσον έδειχναν αδιαφορία και άφηναν τον κάθε μετανάστη να εργάζεται χωρίς ένσημα και κατά συνέπεια τον κάθε εργοδότη να απασχολεί προσωπικό φθηνά και μαύρα. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει στην Ελλάδα μας που ο κάθε (λαθρο)μετανάστης έχει μια δουλειά έστω μειωμένου ωραρίου που του εξασφάλίζει τα ελάχιστα ένσημα που απαιτούνται για να ανανεώσει την άδεια διαμονής του και της οικογένειάς τους κι από εκεί κι έπειτα εργάζεται μαύρα και στέλνει έξω στην πατρίδα του μαύρα χρήματα χωρίς κανένα έλεγχο! Την ίδια ώρα που οι Έλληνες κάθονται και τους τρώει η ανεργία, η κατάθλιψη να βλέπεις νέους ανθρώπους στα καλύτερα χρόνια της ζωής τους, στα πιο δημιουργικά να μην βρίσκουν δουλειά και άλλοι σε μεγαλύτερες ηλικίες να μην μπορούν να συμπληρώσουν ένσημα για μια σύνταξη της πείνας!

Ας πάρουμε το παράδειγμα της Αλβανίας. Ήρθαν ξυπόλυτοι και πεινασμένοι, άλλοι περνώντας τα σύνορα παράνομα, άλλοι με πλαστά χαρτιά ως Έλληνες, με πλαστά χαρτιά ομογενών Βορειηπειρωτών δηλαδή, άλλοι δούλεψαν, άλλοι έκλεψαν, άλλοι λήστεψαν, την κάθε περίπτωση τη συνδέει κάτι κοινό: η αχαριστία που εισπράξαμε εμείς οι Ελληνες από την πλειοψηφία των Αλβανών.

Σκεφτείται το εξής:
Πότε και ποια Τράπεζα ή Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ζήτησε από τον Αλβανό που πήγαινε να στείλει λεφτά στην Αλβανία από ποια εργασία τα αποκόμισε ως κέρδη;
Πότε τους ζήτησαν άδεια διαμονής σε ισχύ;
Πότε τους ζήτησαν να δείξουν τα ένσημά τους;
Πότε η ελληνική κυβέρνηση τους έβαλε ανώτατο όριο εμβάσματος ή μεταφορά μέσω Τραπεζών, τα 1000 ευρώ το μήνα, όπως έκανε η Αυστραλία;
Η απάντηση είναι μία: ποτέ, ποτέ!
Ποτέ τα ανθρωπάκια που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια δεν έβαλαν περιορισμούς που θα συγκρατούσαν την ανεργία των Ελλήνων, ενώ ταυτόχρονα θα έμπανε ένας φραγμός στα χρήματα που έβγαιναν ανεξέλεγκτα από την Ελλάδα. Αποτέλεσμα: η Αλβανία, μια Χώρα τριτοκοσμική, μια χώρα χωρίς ιστορία και πολιτισμό, μια χώρα που δεν της ανήκει ούτε το έδαφος που κατέχει αφού το βόρειο τμήμα της είναι καθαρά σερβικό κομμάτι και το νότιο καθαρά ελληνικό, η μαρτυρική Βόρειος Ήπειρός μας, η υποανάπτυκτη και βάρβαρη Αλβανία να έχει ανοικοδομηθεί με ελληνικά χρήματα, τα περισσότερα προϊόντα μαύρης εργασίας αλλά και ληστειών και άλλων παράνομων πράξεων.

Την ώρα που οι δικοί μας πολιτικοί δεν λαμβάνουν κανένα απολύτως μέτρο να συγκρατήσουν αυτή την κατηφόρα, έστω και τώρα.
Ντροπή σε αυτούς που μας κυβερνούν.

Ελευθερία του Λόγου για το eglimatikotita.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: