x

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΗΡΘΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο...ΠΙΟΥ...

Διαβάζω το εξής από την ZOUGLA:

«Έκλεισε» το deal για την ΑΤΕ
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012, 19:30


Στην Τράπεζα Πειραιώς πέρασαν τα «υγιή» στοιχεία ενεργητικού της Αγροτικής Τράπεζας, μεταξύ των οποίων οι καταθέσεις και ο τομέας των εξυπηρετούμενων δανείων, με τα «μη υγιή» στοιχεία να βαίνουν προς εκκαθάριση, ενώ οι θυγατρικές του ομίλου της ΑΤΕ θα τεθούν προς πώληση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος.΄΄ κλπ κλπ ...μπορείτε να διαβάσετε και το υπόλοιπο άρθρο στην ΖΟΥΓΚΛΑ.

Περιττό να σας πω ότι μόλις το διάβασα...κατουρήθηκα από την χαρά μου !!!
Γιατί ?
α) Μία ιδιωτική τράπεζα ( ΠΕΙΡΑΙΩΣ ) αφού πάρει λεφτά από τα 50 δις από το Μνημόνιο απο εκείνα που είναι για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών , από το EFSF, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ! θα αγοράσει ?????!!! τα ΄΄καλά΄΄ στοιχεία της Αγροτικής ( βλέπετε πιο πάνω τι εννοούμε όταν λέμε ΄΄καλά΄΄ στοιχεία ) , ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία , τα ΄΄κακα΄΄ , θα εκκαθαριστούν , ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ , ενώ η ακίνητη περιουσία θα πωληθεί και τα λεφτά θα τα πάρουν ΑΥΤΟΙ

Β) Να ξέρετε ότι η Αγροτική Τράπεζα από ιδρύσεως της ήταν και είναι η μοναδική τράπεζα η οποία έχει την δυνατότητα / το προνόμιο να εγγράφει κατευθείαν υποθήκες ( και όχι προσημειώσεις ) προς εξασφάλιση των πιστώσεων που παρέχει με μόνη την σύμβαση δανείου. Δεν χρειάζεται δηλαδή δικαστική απόφαση. Δεν χρειάζεται συναίνεση του πιστούχου/αγρότη στο δικαστήριο, παρά μόνο η υπογραφή του στην σύμβαση. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ένα τεράστιο μέρος των καλλιεργητικών και όχι μόνο περιουσιών των αγροτών είναι υποθηκευμένο στην Αγροτική. Να σημειώσετε εδώ ότι το ποσό του δανείου που έχει λάβει ο αγρότης δεν συνάδει κατ΄ανάγκην με την αξία της περιουσίας που έχει υποθηκευθεί. Δηλαδή μπορεί ένας αγρότης να έχει λάβει ένα , ας πούμε καλλιεργητικό δάνειο 20000 ευρώ , και να έχει υποθηκευθεί ότι περιουσία βρέθηκε στο όνομα του στο υποθηκοφυλάκειο , ας πούμε 100 στρέμματα !!!!!
Τώρα λοιπόν με βάση το ( α) η Πειραιως θα πάρει ( αν τελικά γίνει ) τα ΄΄καλά΄΄στοιχεία του ενεργητικού. Στα ΄΄καλά΄΄ στοιχεία του ενεργητικού είναι και οι εμπράγματες εξασφαλίσεις , δηλαδή οι προσημειώσεις και οι υποθήκες , αφού αυτά είναι απαιτήσεις της τράπεζας. Η τράπεζα όμως πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί. Εάν δεν βρεί ιδιωτικά κεφάλαια ( δηλαδή επιτυχημένη ΑΜΚ ) θα πρέπει να πάρει τα λεφτά από το EFSF.Το EFSF σε αντάλλαγμα παίρνει κοινές μετοχές άρα γίνεται μέτοχος της Τράπεζας και επειδή τα ποσά ανακεφαλαιοποίησης είναι μεγάλα θα κάνει ουσιαστικά ΄΄κουμάντο ΄΄. Τα έχετε διαβάσει νομίζω εδώ και πολλούς μήνες αυτά , άρα να μην σας κουράζω περαιτέρω. Αν λοιπόν το EFSF , δηλαδή οι ξένοι , δηλαδή η ΤΡΟΙΚΑ , ελέγχει πάνω από το 30% , τότε κάνει ουσιαστικά ΄΄κουμάντο΄΄ και στο Δ.Σ. όπου παίρνονται οι αποφάσεις . Ποιες αποφάσεις ? Λόγου χάριν , τι πράττει η τράπεζα ( που πλέον μιλάμε για μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , που μάλιστα ανήκει ουσιαστικά στους δανειστές μας )για αγροτικά δάνεια που δεν πληρώνονται ( μιλάω για τα μελλοντικά ) και που έχουν ως εξασφαλίσεις αγροτικές καλλιέργειες . Και το Δ.Σ. της Τράπεζας μπορεί να αποφασίσει να προχωρούν κανονικά σε κατασχέσεις. Μετά αυτές οι σημερινές καλλιεργητικές εκτάσεις μπορούν να δοθούν , όπου δει , για άλλους σκοπούς -Και έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποδομηθεί και η αγροτογεωργική ζωή της χώρας !!!

Για αυτό σας λέω...κατουρήθηκα από την χαρά μου !!!!
Με τις υγείες μας ! Να τους χαιρόμαστε ! Και εις ανώτερα ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: