x

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΤΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: "ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΥΡΑ ΜΟΥ;";


Arxiepiskopos-Ieronimos
Με ιδιαιτέρως σκληρά λόγια κατά της Μαρίας Ρεπούση μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τη Φλώρινα όπου βρέθηκε. Ο συνήθως εγκρατής και χαμηλών τόνων Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε εξοργισμένος από την πιθανή κατάργηση του εκκλησιασμού και της προσευχής στα σχολεία, ενώ απευθυνόμενος στη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ, Μαρία Ρεπούση που εισηγήθηκε το θέμα τόνισε:
"Ποια είσαι εσύ που θα αποφασίζεις ότι δε θα εκκλησιάζονται τα παιδιά;"
Αναλυτικά τα όσα είπε: «Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές, πρέπει να σπουδάσουμε σε όλα τα κράτη να πάμε, να γεμίσουμε γνώση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θεμέλια και τις ρίζες μας.
Κάποιος που αποφοίτησε από το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε. Όμως επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα δεν σημαίνει να του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του τη άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία.
Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ΄αυτό τον τόπο γι΄αυτό το χώρο; Ποιό είναι το δικαίωμα σου που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά;. Τους ρώτησες τους γονείς;»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέμα: Η Εκκλησία, επιτέλους, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων !

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_ccboard&view=postlist&forum=33&topic=294#ixzz1tzuBBixV

Η Μητρόπολη δίνει γη και Υδρα για μπίζνες

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=30632:2010-11-09-100000&catid=13:xenos-christianismos&Itemid=194

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ!

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=23388:2010-10-11-110000&catid=13:xenos-christianismos&Itemid=194

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΨΥΧΟ-ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2012/05/blog-post_28.html