x

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ Μάθημα σε επίδοξους πραξικοπηματίες έδωσε η κυβέρνηση: "Έχεις τον ΟΤΕ; Τα έχεις όλα"!


Πολύτιμα μαθήματα σε επίδοξους πραξικοπηματίες έδωσε η όλη κυβερνητική επιχείρηση κλεισίματος της ΕΡΤ. Αποδείχθηκε ότι τελικά πολύ εύκολα μπορείς να "ρίξεις μαύρο" σε όλα τα ΜΜΕ, αφού από πλευράς μεγέθους και διασποράς η ΕΡΤ αντιστοιχούσε όσο όλα τα άλλα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί.
Κατ'αρχήν αποδείχθηκε ότι αρκεί να έχεις τα κλειδιά του ΟΤΕ για να κατεβάσεις το σήμα των πάντων και όχι μόνο των καναλιών: Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, π.χ., εξαρτώνται πλήρως από τα κυκλώματα του ΟΤΕ, το ίδιο και το διαδίκτυο.
Ο ΟΤΕ είναι το κλειδί για την επικοινωνία των πάντων σε αυτή την χώρα με οποαδήποτε μορφή: Ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά, τηλεφωνικά. Όλοι περνούν από τον ΟΤΕ.
Το ότι ο ΟΤΕ ανήκει στους Γερμανούς ήταν βέβαια μια κρίσιμη λεπτομέρεια στην παρύσα επιχείρηση: Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ένας κρατικός ΟΤΕ θα πειθαρχούσε στην εντολή κλεισίματος των κυκλωμάτων και του διαδικτύου στην προχθεσινή επιχείρηση και λόγω συνδικαλιστικής αλληλεγγύης.
Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι και το διαδίκτυο ελέγχεται από τον ΟΤΕ, ανεξάρτητα από το αν έχει κάποιος συνδρομητής συνεργασία με άλλο διαδικτυακό φορέα παροχής υπηρεσιών. Το ίδιο ισχύει και για τους ίδιους τους ιδιώτες παρόχους (εταιρείες) διαδικτυακών υπηρεσιών: Όλοι περνούν από τον ΟΤΕ.
Και το ότι κατάφερε μια κυβέρνηση να κλείσει την ΕΡΤ και να κατεβάσει το σήμα μέσα σε ελάχιστη ώρα από την ανακοίνωση του κλεισίματος της σημαίνει ότι υπήρχε προενημέρωση του ΟΤΕ και ενός σημαντικού ριθμού υπαλλήλων του ΟΤΕ, χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό για το επικείμενο εγχείρημα.
Μάλιστα με μια τέτοια κίνηση το πρώτο που θα κλείσει είναι αυτό που θα θέλουν να σφραγίσουν άμεσα οι επίδοξοι πραξηκοπηματίες (ή κινηματίες, ανάλογα με την ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός: Το Κανάλι της Βουλής για να σταματήσει να εκπέμπει.
Τελικά, μια τέτοια επιχείρηση είναι πολύ ευκολότερη ακόμα και σήμερα 46 χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από την στρατιωτική κυβέρνηση, αφού ο ΟΤΕ εξακολουθεί να είναι ο κόμβος και η "πηγή" όλων των ραδιοτηλεοπτικών και επικοινωνιακών δρώμενων στην χώρα.
Το το ξημέρωμα της 21ης Απριλίου 1967 η 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών με διοικητή, τον αείμνηστο ταγματάρχη Γ. Κωνσταντόπουλο, κατέλαβε τα οκτώ κέντρα του ΟΤΕ μέσα σε μισή ώρα. Τώρα, δεν υπάρχουν καν οκτώ κέντρα. Υπάρχουν μόνο δύο και είναι εντοπισμένα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: