x

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Α/Τ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΕ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΥΡΚΊΑ Έρευνες για όπλα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Κόρινθο


Σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο.
Οι αστυνομικοί αξιοποιούν σχετικές πληροφορίες, μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, το οποίο -τα ξημερώματα- εντόπισε ένα φουσκωτό έμφορτο με όπλα και εκρηκτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Λιμενικοί συνέλαβαν τέσσερις άνδρες, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, που επέβαιναν στο φουσκωτό στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χίου.
Στο σκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα, δύο Ελληνες και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με το φουσκωτό δύο αντιαρματικές ρουκέτες, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Tα όπλα δεν φέρουν σειριακούς αριθμούς και δεν προέρχονται από το οπλοστάσιο του ελληνικού στρατού αν και για προληπτικούς λόγους έχουν ξεκινήσει καταμετρήσεις σε όλες τις μονάδες.
Το επτάμετρο φουσκωτό εντόπισαν και σταμάτησαν για έλεγχο ρουτίνας άνδρες του Λιμενικού που έπλεαν στην περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι επιβάτες του σκάφους δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση στον έλεγχο. Και οι τέσσερις επιβάτες συνελήφθησαν ενώ το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου.Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι έγιναν άλλες δύο συλλήψεις στη Χίο.
Οι δύο αλλοδαποί, Κούρδοι που ζούσαν στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είπαν ότι ζήτησαν από τους δύο Ελληνες να τους μεταφέρουν στην Τουρκία και εκείνοι δέχτηκαν.
Ο ένας από τους Ελληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας Ελληνας συνεργάτης τους. Εκτιμάται ότι ο οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Ειδικής Βίας (Αντιτρομοκρατική) σε συνεργασία με το Λιμενικό διενεργεί κατ' οίκον έρευνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για μια υπόθεση εμπορίας όπλων ή άλλης με άρωμα τρομοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις έρευνες στην Αθήνα έγιναν 8 προσαγωγές από την περιοχή των Εξαρχείων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: