x

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ Τι Πάγκαλος, τι Στουρνάρας: Απο το "θα κατέβουν τα τανκς" στο "θα γίνουμε Αίγυπτος"


Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας προκαλεί τους Έλληνες και προβάλει καταστάσεις και καθεστώτα που καμία σχέση δεν έχουν με τη Δημοκρατία προκειμένου να στηρίξει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της τρόικας που υπηρετεί για νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα.
Τα ξημερώματα και μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας προέβη στην εξής απίστευτη δήλωση:«Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο αν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως κάποιοι υποστήριζαν».
Πριν ακριβώς ένα μήνα ο κ. Στουρνάρας είχε υποστηρίξει πώς αν η Ελλάδα δεν εφάρμοζε το μνημόνιο και έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ τότε «θα ήμασταν Συρία».
  
Αντιγράφει το Θ. Πάγκαλο που είχε δηλώσει πώς «αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ο Στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες, καθώς δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις, θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλοι της χώρας και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα».  
Πρόκειται για μία άθλια προπαγάνδα του υπουργού Οικονομικών που στόχο έχει να επιβάλει το φόβο και την τρομοκρατία στους πολίτες. Άλλωστε εδώ και τρία χρόνια με τέτοιου είδους διλήμματα η κυβέρνηση του ΓΑΠ και τώρα του Σαμαρά προσπαθεί να περάσει τα μέτρα εξόντωσης των μισθωτών, των συνταξιούχων, ολόκληρης της κοινωνίας.
Μην ξεχνάμε πώς έχουμε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στο θέμα αυτό υπάρχει ταύτιση απόψεων.
«Αν δεν πάρουμε μέτρα θα χρεοκοπήσουμε. Δεν θα έχουμε φάρμακα, δεν θα έχουμε καύσιμα, ο κόσμος θα πεινάσει», είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης. Λες και τώρα έχουμε. Άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακα τους, άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν να φάνε και άλλοι παγώνουν γιατί δεν έχουν λεφτά να πάρουν πετρέλαιο.  
Ο κ. Στουρνάρας απειλεί με την Αίγυπτο ή τη Συρία, αλλά παραβλέπει πώς έχουμε γίνει ήδη Μπαγκλαντές. Και μάλιστα το σχέδιο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Γι’ αυτό άλλωστε είναι εδώ η τρόικα. Να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και να βάλει την ταφόπλακα στη χώρα.  
Θέλει νέα μέτρα όταν ο περίφημος στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος που κυνηγάει χρόνια η κυβέρνηση φαίνεται πώς πηγαίνει περίπατο. Εκεί που περίμεναν πλεόνασμα, υπάρχει το πρώτο 5μηνο έλλειμμα στα 830 εκατ. ευρώ.
Και κάτι τελευταίο. Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να προσέχει περισσότερο με τα διλήμματα που θέτει. Γιατί όπως θα διαπίστωσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Μ. Μόρσι και τα μέλη της κυβέρνησης του δεν πρόλαβαν να φύγουν με ελικόπτερο. Η τύχη που τους επιφυλάσσεται θα είναι χειρότερη εκείνης της Αργεντινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: