x

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ... ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ... ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ

Εδώ και αρκετές μέρες οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε συναγερμό εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου που μεταφέρεται από τα κουνούπια, καθώς μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα κρούσματα.
Ήδη οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγράφουν 6 επιβεβαιωμένα περιστατικά. Η εκτίμησή τους βέβαια για όσους έχουν προσβληθεί είναι ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι αλλά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα με αποτέλεσμα να μην το αντιλαμβάνονται καθόλου και να μη χρήζουν νοσηλείας.
Όμως οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιούν ότι υπάρχουν περιοχές όπου ενδημεί η νόσος και τα κουνούπια μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα.
Σύμφωνα με το "χάρτη" που έχουν σχηματοποιήσει οι επηρεαζόμενες περιοχές είναι:
-Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος (Ανατολική Αττική)
-Δήμος Παιανίας (Ανατολική Αττική)
-Δήμος Παλλήνης (Ανατολική Αττική)
-Δημοτικό Διαμέρισμα Πικερμίου (Ανατολική Αττική)
-Δήμος Μενεμένης -Αμπελοκήπων (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)
-Δήμος Ευόσμου -Κορδελιού (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)
-Δήμος Ωραιοκάστρου (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης)
-1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου Θεσσαλονίκης
Τα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά σημειώνουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ συνιστάται να μη λαμβάνεται αίμα από όσους πιθανώς βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου να παρουσιάσουν τη νόσο.

Στις περιπτώσεις μάλιστα που αιμοδότης έχει δώσει αίμα και στη συνέχεια ενημερώσει ότι εμφανίζει συμπτώματα θα πρέπει οι αιμοδοσίες να κινητοποιηθούν άμεσα και να δεσμεύσουν τόσο τις φιάλες αίματος όσο και τα παράγωγα ενώ θα πρέπει να εξετάσουν και τον δότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: