x

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Η ηλιθιότητα των νεοελλήνων και το Σύνταγμα της χώρας.

Φιλαράκια την καλημέρα μου πέρα για πέρα. Άλλη μια ωραία ημέρα για να προβληματιστούμε στα απλά και καθημερινά προβληματάκια της σύγχρονης φασιστικής κομματικής διαχείρισης του τόπου μας. Μήπως τα είπα απότομα? Μπααααα!!!!! Στο κάτω της γραφής απλά περιγράφω αυτό που γίνετε και αυτά που επιλέγουν να κάνουν οι «υπηρέτες» του λαού με την δικιά μας ανοχή φυσικά. 
Το λοιπόν όπως είπαμε και όλοι μας ξέρουμε, το Σύνταγμα είναι το ανώτερο νομικό κείμενο που καθορίζει τους βασικούς πυλώνες μιας κοινωνίας και την λειτουργία αυτής. Τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας έχουμε γίνει μάρτυρες (αλλά και ανεκτικοί) στην κατάφορη παραβίαση βασικών Συνταγματικών επιταγών από τους «υπηρέτες» του λαού στους οποίους εκχωρήσαμε την εξουσία για να διασφαλίσουν την σωστή λειτουργία, τόσο της χώρας όσο και των μικρών πραγματικοτήτων μας. Και αυτό γιατί η εξουσία πηγάζει από τον λαό, δίνετε από τον λαό και πρέπει να εξασκείτε υπέρ του λαού. Στο Σύνταγμα για παράδειγμα αναφέρετε ότι οι «υπηρέτες» του λαού θα πρέπει να φροντίζουν για την εξασφάλιση εργασίας αλλά και την προστασία της περιουσίας των πολιτών (π.χ. σπίτια). Θα πρέπει δηλαδή οι πολιτικοί μας να δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για εργασία (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) αλλά και να φροντίζουν τα περιουσιακά στοιχεία τόσο των πολιτών όσο και γενικότερα της χώρας. Αλήθεια μέσα στα πλαίσια της «κρίσης» τι βλέπουμε? Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που ορίζει το Σύνταγμα. Οι πολιτικοί ανίκανοι (ίσως???!!!!!) να δημιουργήσουν τα κατάλληλα πλαίσια για την ευημερία των πολιτών μέσα από την εργασία τους έχουν βάλει στο στόχαστρο κάθε είδος περιουσιακού στοιχείου (σπίτια με αύξηση φόρων και όπου να ‘ναι κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, την εκχώρηση μέσω μνημονίων που κρίθηκαν ήδη πρωτόδικα αντισυνταγματικά της δυνατότητας στους «σωτήρες-δανειστές» να εκποιούν όχι μόνο δημόσια περιουσία αλλά και ιδιωτική με βάση δίκαιο κάποιας άλλης χώρας???!?!!!!!!!!?!?!??!!?). Με λίγα λόγια οι πολιτικοί μας δεν τηρούν στην συγκεκριμένη περίπτωση δυο βασικές Συνταγματικές επιταγές. Αλήθεια εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε? Πρέπει να υπακούμε σε νόμους που δεν συμβαδίζουν με τον κορμό της νομικής έκφανσης της ζωής μας? Από πού και ως που αυτοί οι θρασύδειλοι (ας έρθουν για κανένα καφέ χωρίς πρωτοπαλίκαρα σε κανένα καφενείο με ανέργους και τα λέμε) ΠΡΟΔΟΤΕΣ του ΕΘΝΟΥΣ έχουν την απαίτηση να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε τις προδοτικές τους ενέργειες? Ποιος τους δίνω το θάρρος να μας την «λένε» κιόλας με ύφος πενήντα σοφών και να επιμένουν ότι θα πρέπει να διαλυθούμε σαν οικογένειες, άνθρωποι και κοινωνία? Μα φυσικά εμείς που είτε με την ανοχή μας είτε με την ηλιθιότητα μας («καλά είμαστε ακόμη μιας και παίρνουμε σύνταξη», «μα δεν υπάρχει άλλη λύση παρά αυτή που μας έδωσαν», «μα ποιος θα τα αλλάξει τα πράγματα». «μα τι μπορούμε να κάνουμε?», «δεν γίνετε τίποτα» κτλ κτλ) τους αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο να κάνουν το «παιχνίδι» τους. 
Θα μου πείτε ότι δίκιο έχω αλλά τι πρέπει να γίνει? Πρώτα από όλα ας δούμε ένα παράδειγμα για την είσπραξη του χαρατσιού από την ΔΕΗ το οποίο κρίθηκε ότι δεν πρέπει να γίνετε από τα Ελληνικά δικαστήρια. Τι έγινε? Βγήκε ο μη εκλεγμένος υπουργός οικονομικών και είπε ότι δεν τον νοιάζει η απόφαση των δικαστηρίων και ότι θα συνεχίσει να εισπράττετε από την ΔΕΗ (μιας και έχει άμεσα αποτελέσματα και δεν χάνουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι «σωτήρες-δανειστές»). Κανονικά δεν θα έπρεπε να παρέμβει ένας Εισαγγελέας βρε παιδιά και να τον μπουζουριάσει? (άντε να του τραβήξει το αυτί έστω) Αλλά ας πάμε και πιο πέρα. Τι έγιναν οι ενώσεις καταναλωτών? Τι έγινε με τους καταναλωτές βρε παιδιά????!!!!! ΤΙΠΟΤΑ. Το ρουφήξαμε αγόγγυστα το «αβγουλάκι» μας και όσοι μπορούσαν το πλήρωσαν, σε άλλους τους έκοψαν το ρεύμα και κάποιοι λίγοι συνεπείς στις αρχές τους και τις αξίες τους το παλεύουν και δεν πλήρωσαν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν όλα γύρω μας καταρρέουν και δεν λειτουργούν όπως πρέπει, καλό θα ήταν να μην περιμένουμε κάποιους άλλους να μας δώσουν λύσεις αλλά εμείς οι ίδιοι να απαιτούμε τα αυτονόητα και τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα. Δεν μπορεί να είμαστε τόσο ηλίθιοι που να πιστεύουμε ότι αυτοί που δεν σέβονται το Σύνταγμα θα φροντίσουν για το καλό μας. 
Για να κλείσω φιλαράκια. Άνθρωποι που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις που είναι καίριες για την προκοπή του τόπου αλλά και των ανθρώπων, καλό είναι να έχουν σαν βασική τους επιλογή την προάσπιση του Συντάγματος. Αν δεν το κάνουν και δεν βρίσκετε κανείς άλλος να τους συμμαζέψει τότε αυτό πέφτει στις πλάτες των ΠΟΛΙΤΩΝ όπως εξάλλου ορίζει και το ίδιο το Σύνταγμα στο άρθρο 120 παρ. 4. Μένει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο μας και την ηλιθιότητα μας πριν μπήξουν και άλλο τα νύχια τους στο κορμάκι μας. ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ – ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΜΕ ΤΙΣ «ΜΠΟΝΟΥΣ» ΕΔΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: