x

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ "ΦΥΛΑΚΗ" Oμαλοποίηση στην Αμυγδαλέζα αλλά απέδρασαν δέκα παράνομοι μετανάστες


 
Και όμως ξεκίνησαν οι πρώτες αποδράσεις από τα περιβόητα Κέντρα Κλειστής Φιλοξενίας, αφού 10 λαθρομετανάστες φέρονται να έχουν δραπετεύσει μετά τα χθεσινά επεισόδια στην Αμυγδαλέζα, διακιώνοντας έτσι και τους κατοίκους που ανησυχούσαν για την ασφάλειά τους, και αντιδρούσαν επιμόνως.
 
 
Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα μετά την χθεσινοβραδινή εξέγερση τους και τα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.
 
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΒΗΜΑ FM 99,5 μετά από την καταμέτρηση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον δέκα κρατούμενοι έχουν καταφέρει να αποδράσουν. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και στη σύλληψή τους .
 
Όλα ξεκίνησαν αργά χθες το βράδυ στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα όταν αλλοδαποί στασίασαν κατά την ώρα διανομής του φαγητού και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών φρουρών, ενώ έβαλαν φωτιές σε στρώματα και οικίσκους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε ολόκληρο το στρατόπεδο.
 
Στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αστυνομία, να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί.
 
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου λάμψης για να καταστείλουν την εξέγερση, ενώ στο κέντρο κράτησης μετέβησαν και πέντε οχήματα της πυροσβεστικής για να περιορίσουν την φωτιά που έκαιγε στο στρατόπεδο.
 
Οι 2.500 μετανάστες που φιλοξενούνται στο κέντρο αντιδρούν στις συνθήκες κράτησης και στο ενδεχόμενο αύξησης του χρόνου παραμονής τους στο στρατόπεδο από 12 σε 18 μήνες.
 
Ας ελπίσουμε ότι αυτές τις αποδράσεις δεν θα τις μετανιώσουμε πικρά, καθότι στην περίπτωση των παράνομων μεταναστών, κυριολεκτικά δεν γνωρίζουμε ποιοί είναι και τι είναι ικανοί να κάνουν.
 
Η βάση του προβλήματος δεν είναι τα Κέντρα αυτά, αλλά να σταματήσει η εισροή στη χώρα χιλιάδων αλλοδαπών, κάτι που δεν μπορέι να συμβεί όσο βρίσκεται εν ισχύ το περιβόητο Δουβλίνο ΙΙ, που ουσιαστικά καθιστά την χώρα "αποθήκη" και "κυματοθράυστη" για την υπόλοιπη Ευρώπη, της λαθρομετανάστευσης. Με την συνθήκη αυτή η Ευρώπη εξασφάλισε ότι οι αλλοδαποί περνούν από την χώρα μας και παραμένουν σε αυτή!
 
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έχουμε και τα ξένα ΜΜΕ να αναγάγουν το θέμα της Αμυγδαλέζας σε μείζονα είδηση.
 
Είδηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε η εξέγερση των μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων της Βρετανίας, Γαλλίας και Αυστραλίας, η  εξέγερση ξεκίνησε όταν οι μετανάστες πληροφορήθηκαν ότι παρατείνεται ο χρόνος κράτησής τους από 12 σε 18 μήνες. 
 
Με πετροπόλεμο απάντησαν οι μετανάστες στην είδηση για παράταση της κράτησής τους, γράφει μεταξύ άλλων το γαλλικό france 24, ενώ γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι οι μετανάστες ως ένδειξη διαμαρτυρίας έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους. 
 
Το βρετανικό BBC με ρεπορτάζ του, επισημαίνει ότι κατά την εξέγερση 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Από την πλευρά του το SBS της Αυστραλίας, αναφέρει ότι η Ελλάδα αποτελεί την κυριότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτελεί πέρασμα για τους μετανάστες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ινδίας. 
 
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός της ιδιαίτερης προβολής στα ρεπορτάζ των διεθνών μέσων, της ανακοίνωσης  της περιέργων απόψεων ΚΕΕΡΦΑ -«Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», η οποία φυσικά αγιοποιεί τους λαθρομετανάστες, και δαιμονοποιεί τους αστυνομικούς.Όλα αυτά δείχνουν μια συντονισμένη προσπαθεια από μέσα και από έξω, δημιουργίας ενοχών στον ελληνικό λαό για να αποδέχεται την κατάσταση χωρίς να αντιδρά, και να δέχεται την δολοφονία του "ευτυχισμένος", και προπαντώς χωρίς να έχει απαιτήσεις να μοιραστούν όλοι αυτοί στις ευρωπαϊκές χώρες, και ειδικά τις χώρες του Βορά τις οποίες έχουν και σαν στόχο οι παράνομοι μετανάστες λόγω οικονομικής ευρωστίας.
 
Από όλα τα κανάλια μόνο το αυστραλιανό έθιξε το θέμα στην πραγματική του διάσταση, εμείς πληρώνουμε τους πολέμους που άλλοι δημιουργούν. Η θέση μας ως γέφυρα και ανάχωμα ταυτόχρονα μας έχει οδηγήσει σε κοινωνική καταστροφή. Δεν διαθέτουμε τους πόρους, για να διαχειριστούμε κάτι τέτοιο, και αντίθετα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι επιζητούν από εμάς να τους κρατήσουμε. Για αυτούς η Ελλάδα είναι σαν το  δυστοπικό έργο "απόδραση από την Νέα Υόρκη" του Τζων Κάρπεντερ, είμαστε δηλαδή μια μεγάλη φυλακή υψίστης ασφαλείας, με όλους εμάς να παίζουμε το ρόλο των "σωφρονιστικών"  υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: