x

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΛΕΠΤΟ Η ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


xrysiaygiprosagogi
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και από εκεί στο γραφείο του εισαγγελέα και του ανακριτή οδηγούνται από λεπτό σε λεπτό η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Ο χώρος των δικαστηρίων είχε νωρίτερα εκκενωθεί, προκειμένου να ελεγχθεί από την αστυνομία.
Ήδη στους χώρους των δικαστηρίων και στους γύρω δρόμους έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, για την αποφυγή επεισοδίων. Άλλωστε, από το πρωί μαζεύτηκαν εκατοντάδες υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έξω από τη ΓΑΔΑ αλλά απέναντι τους παρατάχθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απομάκρυναν.
Οι συλληφθέντες από τη ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονταν μέχρι τώρα, αρχικά θα οδηγηθούν στο γραφείο του εισαγγελέα, σύμφωνα με το egnatiapost.gr, όπου θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις και στη συνέχεια στο γραφείο του ανακριτή. Πιθανότατα, θα ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.
Έως τώρα, έχουν συλληφθεί 19 άτομα, πέντε βουλευτές και 13 στελέχη της Χρυσής Αυγής, μετά το εννιασέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ό,τι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση. Διαφεύγει μέχρι στιγμής της σύλληψης ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία.
Να σημειωθεί ότι γύρω στις 8.00 το βράδυ αναμένονται δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: