x

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

..ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..!



..Τρία δάκρυα .. δυο στιγμές ... δυο ανάσες... και η αβυσσος του υγρού!
...Πόσο θα αντέξει; ...
..Πρέπει να αντέξει ...!
..Πρώτη φορά έβλεπα την Μαρία τόσο αναστατωμένη , μπορούσα να διακρίνω τον πανικό ακόμα και στο δέρμα της .
Όσο και αν προσπαθούσε να δείξει την ακεραιότητα της ,τον επαγγελματισμό της ,αισθανόσουν εύκολα ότι αυτή η στιγμή ήταν από αυτές που θα της σημάδευαν την Ζωή !
..Βγαλτην αρκετά ...!!
..Όχι πρέπει να αντέξει .!
..Μαρία βγαλτην σου λέω και ξαναπροσπαθησε ... μην ρισκάρεις έχουμε χρόνο !
..Όχι είπα! ...Ήταν πρώτη φορά που την άκουγα να υψώνει την φωνή της ,πλέον έβλεπα στο πρόσωπο της σπασμούς άγχους , που όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα γινόντουσαν πιο έντονοι!
...Η Μπριγκετ βρισκόταν κάτω από το νερό ήδη εδώ και 90 δευτερόλεπτα άλλα δεν αντιδρούσε καθόλου... Τράβηξα τον απινιδωτή πιο κοντά μου ...αν χρειαζόταν θα πέταγα τα ηλεκτρόδια μέσα ...έτσι θα έσπαγα την εμμονή της Μαρίας και ταυτόχρονα θα έστελνα την μικρή πίσω ...έστω με το ρίσκο να μην γυρίσει ποτέ !
..Λίγο ακόμα ,λίγο ακόμα ψιθύρισε η Μαρία ...μπορείς καλή μου πέρνα ..πέρνα τώρα ..ΠΕΡΝΑ ,ΠΕΡΝΑ! ...
Η εμμονή της Μαρίας να μην ματαιωθεί η αποστολή με είχε βάλει σε σκέψεις κατά πόσο ειχε αφησει το συναίσθημα να μας ακολουθήσει σε ένα κόσμο που μπορείς να επιβιώσεις μόνο αν έρθεις σαν άδειο κουφάρι! Ετοιμαστηκα ανοίγοντας τον διακόπτη για φόρτιση ...λίγα μόνο δευτερόλεπτα αν συνεχίσει να την κρατά μέσα στο νερό ....θα της ζαπαρο και της δυο !!
...ΕΛΑ ΜΠΡΙΓΚΕΤ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥ ...Ούρλιαξε η Μαρία ...ΤΩΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΤΩΡΑ!!
Δεν είχα αλλά περιθώριο έπιασα το ένα ηλεκτρόδιο και προχώρησα ένα βήμα πιο κοντά ...όταν η Μπριγκετ έκανε ένα σπασμό.... και μετά ένα δεύτερο πιο δυνατό...!
..Ναι Μπριγκετ ..Ναι..ελα γύρνα!
Ακόμα δυο ποιο έντονοι σπασμοί και η μικρή πετάχτηκε έξω παιρνοντας την μεγαλύτερη και την πιο ανατριχιαστική ανάσα που έχω ακούσει στην Ζωή μου!!
Τα μάτια της Μαρίας έλαμψαν από χαρά και ίσως και κάποια περηφάνια έκανε την εμφάνιση της όταν με κοίταξε με το κεφάλι να γέρνει λίγο προς τα πάνω!
Έκανα πίσω διακριτικά και με τέχνη τσιγγάνου κλέφτη άφησα πίσω το ηλεκτρόδιο!
Η Μπριγκετ ήταν ακόμα σαν χαμένη και ανάσανε βαριά ! Άπλωσε το χέρι της προσπαθώντας να μου δώσει κάτι. Πλησίασα και κράτησα την παλάμη της ,την γύρισε και άφησε να φανεί μια λεπτή διάφανη πλαστική θήκη . Η Μαρία με κοίταξε με νόημα να την πάρω και έτσι έκανα !
Πήγα στον πάγκο του εργαστηρίου και την σκούπισα καλά για να προστατέψω το περιεχόμενο της .Πάνω στον πάγκο δίπλα από την θέση που σκούπιζα την μικρή πλαστική θήκη ήταν ένας χάρτης της γης .Παγκόσμιος Άτλας !
Τα νερά κύλησαν αργά προς τον χάρτη άγγιξαν τον Ειρηνικό και συνέχιζαν να ποτίζουν τον χάρτη μέχρι την Αμερική . Ο Ειρηνικός Ωκεανός εκτείνεται βόρεια από τον Νότιο Ωκεανό ως τον Βερίγγειο Πορθμό (Bering Strait). Το όριο μεταξύ Ειρηνικού και Ινδικού ακολουθεί τη γραμμή από τη χερσόνησο της Μαλαισίας, περνά από τη Σουμάτρα, την Ιάβα, το Τιμόρ, το ακρωτήριο Londondery της Αυσταλίας και την Τασμανία. Από την Τασμανία στην Ανταρκτική το όριο υλοποιείται από τον μεσημβρινό που διέρχεται από το ακρωτήριο South East της Τασμανίας (147οΕ). Στον Ειρηνικό ωκεανό συμπεριλαμβάνονται η Βερίγγειος Θάλασσα, η θάλασσα Okhtsok, η Ιαπωνική Θάλασσα και η Θάλασσα της Ανατολικής και της Νότιας Κίνας.
Δεν ξέρω γιατί αυτή η απλή διαδικασία με απορρόφησε από την εργασία μου άλλα έμεινα για λίγο αποσβολωμένος να κοιτάζω τον χάρτη να ποτίζεται αργά και σταθερά από το νερό πάνω στον πάγκο !!
Κοίταξα για λίγο την Μαρία που με κοιτούσε με παράξενο ύφος περιμένοντας με αγωνία να δει το περιεχόμενο από το μικρο σακουλάκι .Η Μπριγκετ αποκαμωμένη κοιμόταν η μισή έξω από το νερό!
Άνοιξα με προσοχή το σακουλάκι και έβγαλα ένα κομμάτι χαρτί διπλωμένο με μαεστρία πολλές φορές ! Ήταν ένα είδος πολύ λεπτού χαρτιού ίσως ριζοχαρτου με απίστευτη ιδιότητα δίπλωσης, κάτι που έβλεπα για πρώτη φορά με εντυπωσιασμό όση ώρα το ξεδίπλωνα και ανακάλυπτα το εμβαδόν του!
Η Μαρία έφερε γρήγορα πιο κοντά την λάμπα για να έχουμε περισσότερο φως !
Τα μεγάλα χρυσα και κόκκινα γράμματα μας ξάφνιασαν άλλα ταυτόχρονα με ένα περίεργο τρόπο ξεκουρασαν τα μάτια μας ,κοιταχτηκαμε για λίγο ....και άρχισα να διαβάζω δυνατά!
.....Δεν έφυγε ...δεν έφυγες ...δεν άλλαξε ..γυρίζει ..μην πιστεύεις το τώρα..
...γυρνάνε τα πουλιά ...
...θυμήσου ...
...το είχες δει άλλα μπερδεύτηκες..
..σε μπέρδεψαν..
....το είχες πει ..
..θυμήσου ...
..θα προσπαθήσουν με ρουκέτα..
..δεν ήταν ο κομήτης...
...άλλαξε το...
...το νερό μπορεί να είναι η σωτηρία..
..γύρνα στο μέλλον τώρα ...
..είσαι και εσύ σε στόχευση πια...
..ένα κακό μπροστά σε ένα τεράστιο κακό είναι ίσως η καλύτερη διέξοδος....
..στόχευσε στο νερό...
..στόχευσε ...
..Ξανά..
..αυτη την φορά θα σε βοηθήσουν όλοι..
..δεν θα τολμήσουν ξανά ..
..στόχευσε ..
..μην τον πιστεύεις αν δεν δεις το σημάδι πάνω του...
..μόνο αν το δεις θα έχει αλλάξει ..
.. μέχρι τότε θα προσπαθεί να φέρει τον εαυτό του ...
...στόχευσε στο νερό...
..θυμήσου σαν βελονισμός ..
..Ο σεισμός έγινε φωτιές...
.. Η Κωνσταντινούπολη έγινε Αλάσκα ..
.. στόχευσε στο νερό..
..ΣΤΟΧΕΥΣΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ..
..ΚΑΡΛΟΣ..
Η Μαρία με κοίταξε προσπαθώντας να καταπιεί ένα δάκρυ με το μάτι της. Γνώριζε της λέξεις , ήμασταν εμείς τώρα σε στόχευση, και το νερό ..δεν ήταν νερό ...άλλα θα μπορούσε να ήταν νερό...σαν το αρνητικό στην φωτογραφία!..
Έπρεπε να φύγω και αυτή ήταν που θα με οδηγούσε τώρα μέσα στο νερό ..στην ανάποδη διαδικασία να μην μπορώ να βγω να πάρω ανάσα μέχρι να αφαιθω ...
Ίσως αυτό το δάκρυ που πνίγηκε μέσα στα μάτια της να ένοιωσε όπως εγώ θα νιώσω σε λίγο άλλα σίγουρα το ταξίδι μέσα σε αυτά τα μάτια είναι ένα ονειρικό ταξίδι!
Stranger ....Τα πεντε στοιχεια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: