x

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Ο Γ.Ρουπακιάς οδηγείται στον ανακριτή...και η κοινωνία στο χάος και το νέο Μνημόνιο


Την ίδια στιγμή που ο Γ.Ρουπακιάς οδηγείται στον ανακριτή για την αποτρόπαια δολοφονία του Π.Φύσσα, η κοινωνία εμφανίζεται να έχει περιέλθει σε κατάσταση χάους, λίγο πριν την έλευση της τρόικα, ακριβώς όπως βολεύει κέντρα εξουσίας έξωθεν της χώρας.
 
Ουδείς ασχολείται με το επερχόμενο νέο Μνημόνιο και δεν βλέπει την Μορφή των γεγονότων που έρχονται (Τhe Shape of the things to come, όπως έγραφε και ο H.G. Wells).
 
Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε στις 9 το πρωί ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, προκειμένου να απολογηθεί. Η μεταφορά του στα δικαστήρια του Πειραιά έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μέχρι και άνδρες της αντιτρομοκρατικής ήταν παρόντες.
 
Ο Ρουπακιάς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Αγνωστο πάντως παραμένει τι θα υποστηρίξει αυτή τη φορά ο 45χρονος δράστης. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο 45χρονος θα υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε άμυνα.
 
 
Ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε πει πως βρέθηκε τυχαία στο σημείο της συμπλοκής. Στη συνέχεια όμως άλλαξε την κατάθεση του και είπε στους αστυνομικούς πως είχε κάποιο ραντεβού στην περιοχή και γι αυτό και βρέθηκε εκεί. Ωστόσο την τρίτη φορά επικαλέστηκε αυτοάμυνα και είπε πως ενεπλάκη στον καβγά όταν κάποιος τον χτύπησε πισώπλατα και εκείνος έβγαλε το μαχαίρι για να αμυνθεί.
 
Ο θάνατος ενός ανθρώπου και ειδικά με τέτοιο τρόπο είναι πάντοτε μείζον θέμα. Όμως πολλές ομαδες ανθρώπων είτε της κυβέρνησης, είτε της αντιπολίτευσης, είτε των αναρχικών την χρησιμοποιούν για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, που σε κάποια σημεία, αν δεν συμπίπτουν, προκαλούν όμως το ίδιο αποτέλεσμα.
 
Στην παρούσα φάση είναι η έλευση της τρόικα η οποία φέρνει επί της ουσίας νέο Μνημόνιο, και νέα μέτρα, και δεν ασχολείται ΚΑΝΕΙΣ αυτή τη στιγμή στη χώρα. Πολύ έντεχνα σε μια απροετοίμαστη από το σοκ κοινωνία, σύντομα θα τεθεί το δίλημμα "ή μνημόνιο ή ταραχές", και θα εκβιαστεί ο κόσμος να στραφεί προς την πρώτη λύση.
 
Τις ταραχές τις βιώνει ήδη η κοινωνία. Αναρχικοί επιτίθενται σε παιδιά που φωτογραφίζονται με την ελληνική σημαία στο facebook (και βαφτίζουν τους εαυτούς τους αντιφασίστες), έχουμε πυροβολισμούς στον αέρα από αστυνομικό στην προσπάθειά του να σωθεί από επιτιθέμενους (πάλι) αναρχικούς,έχουμε απελευθέρωση λαθρομεταναστών από επίθεση (πάλι) αναρχικών σε αστυνομική περίπολο, και σωρεία άλλων γεγονότων που δείχνουν ότι πολύ έυκολα η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου.
 
Αν συνυπολογίσουμε 2000000 λαθρομεταναστών, νέοι στην πλειοψηφία τους, και με προέλευση από χώρες που κόβουν κεφάλια δημοσίως και...χασκογελάνε, καταλαβαίνουμε ότι το δίλημμα "μνημόνιο ή σταθερότητα" θα "παίξει" σύντομα.
 
Την ίδια στιγμή με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύτηκε διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» που είχε προαναγγείλει για το Σάββατο η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στο Περιβολάκι της Νίκαιας.
 
«Δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 24.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση-εκδήλωση, που σχετίζεται με την διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
 
Δηλαδή η διανομή τροφίμων στους συμπολίτες μας κατέληξε να είναι πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας. Καταργείται δηλαδή το δικαίωμα ενός νόμιμα εκλεγμένου κόμματος να διαθέσει τους πόρους του στους πολίτες αυτής της χώρας!
 
Έχουμε περιέλθει σε κατάσταση πολιτικής και κοινωνικής ανωμαλίας, από την οποία κερδίζουν ποιοί άλλοι; Οι υποστηρικτές του Μνημονίου, οι Γερμανοί, και όλα τα "καλά" παιδιά που θέλουν την εξαφάνιση της χώρας.
 
Η συγκεκριμένη πολιτική εκφοβισμού των Ελλήνων έρχεται σε μία περίοδο όπου:
 
To «success story» τύπου Βιοχάλκο καταδεικνύει καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα ανύπαρκτης πλέον οικονομίας.
 
Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τις συναντήσεις του στο εξωτερικό με άδεια χέρια αφού όλοι οι ιθύνοντες στην ΕΕ τον παρέπεμψαν στο Βερολίνο, και κοινώς ουδείς ασχολήθηκε μαζί του.
 
Την ίδια στιγμή η DIE ZEIT κατηγορεί τον Ε.Βενιζέλο, ότι ζήτησε από τον Άσμουσεν να "μαγειρευτούν" τα στοιχεία του ελλέιμματος. Νέα παρακάλια δηλαδή, για να σωθούν.
 
 
Το Βερολίνο δεν προτείνει παρά μόνο ένα νέο μνημόνιο με της ιδίας σκληρότητας μέτρα. 
 
Τα γκάλοπ δείχνουν μία πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μία ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής, κατάσταση η οποία δεν αναμένεται να μεταβληθεί στο προσεχές μέλλον, μάλλον να επιδεινωθεί για την κυβερνητική παράταξη.Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος στοχοποίησης του Λαϊκού Συνδέσμου.
 
Οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται προ των πυλών.
 
Οι απεργίες στον δημόσιο τομέα θα δημιουργήσουν ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο (έχουμε την αίσθηση ότι με την αλλαγή της ατζέντας τις τελευταίες μέρες, θα χάσουν τη δυναμική τους. Ήδη η ΟΛΜΕ τις πενθήμερες απεργίες τις περιόρισε σε 48ωρες).
 
Ο έλεγχος της κοινοβουλευτικής ομάδος τόσο της ΝΔ όσο όμως και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως δεδομένη, ειδικά εάν και εφόσον έρθουν διατάξεις για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, περεταίρω απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων.
 
Η ενέργεια Ρουπακιά είναι κατάπτυστη, και καταδικαστέα, στοίχισε τη ζωή ενός νέου, και ταλαντουχου ανθρώπου. Μέσω αυτής όμως όλως τυχαίως, τρομοκρατείται πάλι η κοινωνία λίγο πριν το κρίσιμο "σταυροδρόμι" συναντησής με ένα νέο επαχθές Μνημόνιο. Και το χειρότερο, τα ΜΜΕ κάνουν τα πάντα για να υποδαυλίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια ειρηνοποίησης της κοινωνίας.
 
Όπως φάνηκε και από τους παραπάνω λόγους το σύστημα έχει κάθε συμφέρον να "ταϊσει" το κοινωνικό χάος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: