x

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

"Ή ΤΙΣ ΚΛΕΙΝΕΤΕ Ή ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ" Εκβιασμός από τρόικα για ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ


"Ναυάγιο" - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - στις διαπραγματεύσεις για την μελλοντική βιωσιμότητα του στρατιωτικού σκέλους των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, προκειμένου να μην δημιουργούνται νέα ελλείμματα.
Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε με διαρροή από το υπουργείο Οικονομικών ότι "Στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε διατήρηση ενός μέρους των εργοστασίων».
Μέχρι στιγμής η τρόικα εξακολουθεί να αμφιβάλει για τη βιωσιμότητα του ελληνικού σχεδίου μετά το πρόστιμο ύψους περίπου 1,2 δισ. ευρώ, για επιδοτήσεις τις οποίες έχει χαρακτηρίσει παράνομες.
 
Στηννσύσκεψη παρών ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που διατηρεί την αισιοδοξία του.
Όσον αφορά στη ΛΑΡΚΟ, ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, γίνονται με «φόντο» την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.
Από την πλευρά του, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι η συμφωνία με την τρόικα για τις αμυντικές βιομηχανίες και τη ΛΑΡΚΟ, όπως και για τα άλλα τρία προαπαιτούμενα (διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ και Κώδικας Δικηγόρων), συνδέονται άρρηκτα με τη δόση του 1 δισ. ευρώ.
 
Ήτοι, όσο καθυστερεί η συμφωνία, τόσο θα καθυστερεί και η εκταμίευση της δόσης, που με βάση τον προγραμματισμό πρέπει να γίνει εντός του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: