x

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η "ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ" ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... Αποφασίζουν να θέσουν εκτός νόμου τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Το διακύβευμα της σύγκρουσης


Σε δεύτερη φάση περνά από την Δευτέρα η προσπάθεια της κυβέρνησης και της τρόϊκα να τεθεί εκτός νόμου ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, καθώς πλέον θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει υπαρκτό και ουσιαστικό κίνδυνο ανατροπής της καθεστυκίας τάξης πραγμάτων στην Ελλάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το έναυσμα στην προσπάθεια το έδωσε μια δημοσκόπηση πριν δύο εβδομάδες που έφερε πλέον τον υποψήφιο του Λαικού Συνδέσμου στον δήμο της Αθήνας να κερδίζει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και σίγουρα να μπαίνει στον δεύτερο γύρο, όπου φυσικά τα πάντα είναι θα ανοικτά
Η δολοφονία του 34χρονου ράπερ Π.Φύσσα από τον 45χρονο εργάτη και φίλα προσκείμενο στον Λαϊκό Σύνδεσμο και πρώην οπαδό του ΚΚΕ, Γιώργο Ρουπακιά έδωσε την αφορμή για να ξεκινήσει η προσπάθεια να βγει ο Σύνδεσμος εκτός νόμου άμεσα.
Η επικοινωνιακή καταιγίδα που ξεκίνησε και συνεχίζεται κατά του κόμματος είναι τρομακτική, άνευ προηγουμένου και αν ακόμα το κόμμα επιβιώνει είναι γιατί ο χαρακτηρισμός "οι σκληροί της δεξιάς" δεν είναι τυχαίος: Η δομή του και η στελέχωσή του απέχει από αυτή την αστικών κομμάτων και έχει αυξημένη απορροφητικότητα σε τέτοιου είδους επικοινωνιακούς "Αρμαγεδόνες" όπου ολόκληρα δελτία ειδήσεων απλά καταριούνται ένα κόμμα από την αρχή μέχρι το τέλος του δελτίου χωρίς καν αντίλογο με διαστρέβλωση ενίοτε, των γεγονότων.
Τα δελτία ειδήσεων στα ελληνικά ΜΜΕ από την περασμένη Τρίτη το βράδυ θυμίζουν Σοβιετική Ένωση της πρώτης εποχής του σταλινισμού, όπου οι "εχθροί" ήταν όλοι πράκτορες του ιμπεριαλισμού και έπρεπε απλά να εκτελεστούν.
Αυτό όμως δεν είναι τόσο το πρόβλημα του Λαϊκού Συνδέσμου, όσο το ερώτημα τι θα πράξει το κόμμα αν ξεκινήσει η διαδικασία να τεθεί εκτός νόμου. Που σημαίνει ότι και κάποια στελέχη του θα πάνε και σε δίκη με τον χαρακτηρισμό ως "συμμορία".
"Το πώς και το γιατί" δεν έχει σημασία και εδώ ίσως είχαν κάνει ένα λάθος στους υπολογισμούς τους οι του Λαϊκού Συνδέσμου. 
Όντας αντισυστημικό κόμμα δεν υπολόγισε ότι το σύστημα παίζει στην έδρα του: Δική του η αστυνομία, δική του η δικαιοσύνη, δική του η κυβέρνηση, δικά του τα ΜΜΕ. Και το σύστημα έχει αποφασίσει να συντρίψει την απειλή.
Μπορεί να είναι απορροφητικοί στα κτυπήματα, στον Σύνδεσμο, αλλά αν τεθούν εκτός νόμου "γιατί έτσι θέλει το σύστημα" χάνουν το δικαίωμα να μετάσχουν στις εκλογές. 
Με τα κορυφαία στελέχη να τρέχουν σε δίκες και σε αυτόφωρα με διάφορες φανταστικές κατηγορίες, τίθεται ζήτημα γενικότερα για την ύπαρξη του φορέα που έδειξε ελάχιστη προσαρμοστικότητα στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.
Ήδη ο Α.Σαμαράς ζητά κοινή απόφαση όλων των συστημικών κομμάτων να πετάξουν εκτός Κοινοβουλίου τον Σύνδεσμο.
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» το δηλώνει καθαρά:
«Η Δημοκρατία δεν είναι ανοχύρωτη, έχει τα μέσα να αμυνθεί στις προκλήσεις και θα τα χρησιμοποιήσει όλα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως η ενότητα του λαού είναι απαραίτητη για την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας.
«Ο ανήφορος που περνάμε για να βγούμε από την κρίση σύντομα θα τελειώσει. Αλλά ο κατήφορος του διχασμού, αν ανεχθούμε τη βία και την ένταση, δεν τελειώνει παρά στην καταστροφή της χώρας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Ενώνουμε τη χώρα και θωρακίζουμε τη Δημοκρατία» καταλήγει ο κ. Σαμαράς.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εφημερίδα Real News επισημαίνει πως στην αναθεώρηση Συντάγματος πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
«Είναι θλιβερό ένα νεοναζιστικό μόρφωμα να βρίσκεται στο Kοινοβούλιο με την ψήφο του ελληνικού λαού» σημειώνει ο Νίκος Δένδιας και και αποκαλύπτει πως έχει ήδη αποστείλει πρόταση στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, έτσι ώστε να διακόπτεται η κρατική επιχορήγηση σε κόμματα για τα οποία εκκρεμεί δικαστική έρευνα σχετικά με το αν, αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών τους προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογράμμισε ότι η δράση εγκληματικών οργανώσεων δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει αποσταθεροποίηση της χώρας.
Παραδόξως ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόταση Σαμαρά: Ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του από την πρωτεύουσα της Αυστρίας, σημείωσε ότι «στις δημοκρατίες ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να έχει όποια ιδεολογία θέλει», ωστόσο οι τελευταίες «πρέπει να διαθέτουν κανόνες και οι εγκληματικές οργανώσεις να αντιμετωπίζουν το νόμο, γιατί έτσι προστατεύονται οι κοινωνίες».
«Εάν, λοιπόν η οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, μπορεί να το κάνει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο να το κάνει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πώς θα αντιδράσει ο Σύνδεσμος σε όλα αυτά; Ο γ.γ. του κόμματος N.Μιχαλολιάκος μπορεί να κάλεσε "τα στελέχη σε εγρήγορση" και να δήλωσε ότι θα αντισταθουν ενεργά βάσει του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος, αλλά αυτή η "λύση"  ενεχει υψηλό πολιτικό ρίσκο.
Το ζητούμενο για τον Σύνδεσμο είναι να επιβιώσει με οποιαδήποτε τρόπο, ως έκφραση του ενιαίου εθνικιστικού ρεύματος. Το ζητούμενο για την τρόϊκα είναι απλά να συντρίψει τον εθνικισμό...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: