x

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μεθοδεύεται “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Αρχίζουν καταθέσεις κατηγόρων κατά της Χ.Α. αρχικά από δημοσιογράφους ( πόσο αμερόληπτοι είναι γενικά το ξέρουν και οι πέτρες ) ενώ πληθαίνουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μελών της ΧΑ σε ιδιωτικούς χώρους και οι ύποπτες συκοφαντικές αναφορές για διασυνδέσεις του κόμματος με τον χώρο των Ειδικών Δυνάμεων του ελληνικού στρατού.
Οι προθέσεις να κηρυχθεί εκτός νόμου το κόμμα αυτό μάλλον δεν ευοδούνται ενώ και ο χαρακτηρισμός της ως “εγκληματικής οργάνωσης” φαίνεται και αυτός έωλος. Με αυτά και άλλα μέτρα, συνεχίζει αυξανόμενη η πίεση προς την ΧΑ από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων χωρίς να εξορίζεται της πολιτκής ζωής, που άλλωστε δεν θα είχε αποτέλεσμα αφού άμεσα θα προέκυπτε υποκατάστατο και πιθανόν με μεγαλύτερη δυναμική επιρροής.
Το σύνολο των ασκούμενων ή προτεινόμενων μέτρων είναι αποκλειστικά κατασταλτικού τύπου χωρίς ίχνος πολιτικής. Και φυσικά ποιά πολιτική να ασκηθεί αφού συνεχίζεται απαρέγκλιτα αυτή που εξεγείρει και εξοργίζει τους πολίτες. Των μνημονίων, της λαθρομετανάστευσης, της ξενοδουλείας και της τουρκολαγνείας, της απροσχημάτιστης κομματοκρατούμενης κοινοβουλευτικής δικτατορίας με την καταπάτηση του Συντάγματος. Η πολιτική δηλαδή που κατήγγειλε ( και ) η ΧΑ και έτσι εκτοξεύτηκε εκλογικά. Εάν τυχόν ανακόπτονταν αυτή η αφόρητη πολιτική, εάν εγκατέλειπε αυτή η κυβέρνηση τις θέσεις της, τότε πλείστα εκ των στελεχών της με πρώτο-πρώτο τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά αλλά και τον Στουρνάρα θα φυλακίζονταν για εγκλήματα εσχάτης προδοσίας και γενοκτονίας.

Πάσει θυσία, δεν πρόκειται να παραιτηθούν ή αποχωρήσουν διότι είναι βέβαιος ο σκληρός κολασμός τους. Επίσης η ΧΑ με ” φίμωτρο ” και “χαλινάρι”, θα χρησιμεύει ως κλωβός λαϊκών πατριωτικών δυνάμεων και ακύρωσής τους ως δυνάμεων πολιτειακής αναγέννησης της κοινωνίας. Ενώ θα αλληλοεκτονώνονται -ενίοτε και αλληλοεξοντώνονται- με αντίστοιχους του άλλου ιδεολογικού άκρου.Protesters clash with riot infront of the Greek Parliament in central Athens Wednesday, June 29, 2011. Greek deputies are to vote Wednesday on a deeply unpopular austerity bill that has provoked days of rioting in the streets of Athens, with the result of the vote determining is Greece can avoid a potentially disastrous financial default in the coming weeks .(AP Photo/Petros Giannakouris)
Καθώς λοιπόν έχει ήδη πολιτικά και ηθικά υποστεί πλήγμα η ΧΑ, πού αποσκοπεί αυτή η εξελισσόμενη “στρατηγική της ήπιας έντασης”; Από μία κυβέρνηση που δεν δίστασε ακόμη και να αφαιρέσει την ελεύθερη δημόσια ενημέρωση της ΕΡΤ ( όπου μοναδικός πολιτικός σύμμαχός της υπήρξε η ΧΑ );
Προφανώς, κατ’ αρχάς περισπά τη λαϊκή προσοχή από τα οργιαστικά και εξοργιστικά δημοσιονομικά ξεπουλήματα περιουσίας και δίνει άλλοθι σε περαιτέρω περιστολές των ελευθεριών έκφρασης και συνάθροισης. Επίσης εξιλεώνει και αναβαπτίζει τους πρωταγωνιστές εγκληματίες ( βλ. παραπάνω ) κατά του συνόλου -και όχι για κάποια πολιτική παράταξη- της κοινωνίας μας. Και προπάντων συντηρεί το περιβάλλον γιαυποτροπή είτε τυχαία είτε μεθοδευμένη.
Τότε, ποιός αποκλείει -ύστερα και από τις επιθετικές μετεκλογικές δηλώσεις της θριαμβεύτριας Μέρκελ κατά της Ελλάδας- την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης -προσφέρεται βέβαια το ξόανο της Προεδρίας- για να ελεγχθούν τα – όποια- “άκρα”;
Τι λένε οι οργίλοι συμπολίτες μας;
Νίκος Καραβαζάκης
vimasaronikou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: