x

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

"ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ.. γενική αντεπίθεση των δυνάμεων του Άσαντ - Σαρώνουν τους ισλαμιστές


Ευρεία αντεπίθεση πραγματοποιούν από χθες οι κυβερνητικές δυνάμεις στις περισσότερες περιοχές της Συρίας αναγκάζοντας τους ισλαμιστές να υποχωρήσουν από όσα σημεία είχαν καταλάβει στην φάση σύμπτηξης του Στρατού που είχε γίνει εν αναμονή της επίθεσης των ΗΠΑ που τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.
Το βίντεο που παρουσιάζουμε είναι το δεύτερο μέρος αυτού που δημοσιεύσαμε χθες (δείτε το εδώ), πρακτικά είναι η συνέχεια της μάχης των τελευταίων δύο ημερών στην Χάμα και την Χόμς και διακρίνεται η σκληρότητα του αστικού αγώνα.
Η κάμερα είναι μέσα σε ένα ΤΟΜΑ BMP-2, το οποίο κυριολεκτικά "ραντίζει" με βλήματα των 30 χλστ. τις θέσεις των ανταρτών.
Προσέξτε την καταστροφική ισχύ του βλήματος των 30 χλστ. και ας αναλογιστούμε ότι στο BMP-3HEL που επρόκειτο να αγοράσει ο Ελληνικός Στρατός (είναι ακόμα εν ισχύ η διακρατική συμφωνία) το 30άρι πυροβόλο είναι ... δευτερεύων οπλισμός με το πυροβόλο των 100 χλστ. να μπορεί να καταστρέψει ακόμα και άρματα μάχης LEO2Α4 με το αντιαρματικό βλήμα που μπορεί να εκτοξεύσει από απόσταση 5 χλμ!
Στις συγκεκριμένες σκηνές στην Συρία είναι πραγματικά εντυπωσιακή η δράση των ΤΟΜΑ και των αρμάτων μάχης Τ-72 μέσα στον αστικό ιστό, χωρίς την χρήση πεζικού το οποίο είχε προηγηθεί και είχε "καθαρίσει" από τις αντιαρματικές ομάδες των ισλαμιστών την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: