x

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

KINΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Ο ΜΙΧΑΝΟΛΙΑΚΟΣ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ !

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος-Κασιδιάρης



Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
«Μετά από έρευνα της εισαγγελίας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Θα γίνουν και άλλες συλλήψεις εντός της ημέρας».

Αυτό σημειώνει στο zougla.gr, ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, αναφερόμενος στην συλλήψεις του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη και του αρχηγού της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Νίκου Πατέλη.


Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι οι θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλες τέσσερις συλλήψεις εκ των οποίων η μία αφορά στον Γιάννη Λαγό, ενώ στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει πάνω από 30 άτομα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία παρενέβη ύστερα από την ενεργοποίηση της παραγγελίας της Εισαγγελίας ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Όλοι οι συλληφθέντες μεταφέρονται στη Γ.Α.Δ.Α..



Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις βασίζονται στις 32 δικογραφίες που έχουν αποσταλεί στον Άρειο Πάγο, καθώς και σε καταθέσεις μαρτύρων.

Εγκληματική οργάνωση
Το zougla.gr είχε γράψει από χτες ότι ο πολιτικός και δικαστικός κλοιός γύρω από την Χρυσή Αυγή, έσφιγγε ασφυκτικά.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα, είχαν αναφέρει ότι, από τις μέχρι τώρα καταθέσεις προέκυπταν στοιχεία που οδηγούσαν σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ενίσχυαν την προοπτική χαρακτηρισμού του συγκεκριμένου κόμματος σε εγκληματική οργάνωση.

Έτσι και έγινε...

«Κλείνει» η κάνουλα της κρατικής επιχορήγησης


Εν τω μεταξύ την Παρασκευή έγινε γνωστό πως σταματάει η κρατική επιχορήγηση στη Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή ειδική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση κομμάτων όταν σε πρόσωπα που τα διοικούν, ή βουλευτές τους, έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Η ρύθμιση, που αποφασίστηκε κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού «φωτογραφίζει» τη Χρυσή Αυγή, που έχει ήδη λάβει κρατική χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 830.000 ευρώ, ενώ έχουν εκταμιευτεί ακόμη 232.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης για την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων. Για το συγκεκριμένο ζήτημα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή:

  • του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη
  • του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου
  • του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και
  • του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.
Από την πλευρά του ο Νίκος Μιχαλολιάκος απείλησε με... πολιτικό σεισμό σε μια ύστατη προσπάθεια να προστατεύει το κόμμα του, κάνοντας λόγο για μαζική παραίτηση των βουλευτών του.

«Μπορούμε να πηγαίνουμε τη χώρα κάθε μήνα σε εκλογές προκειμένου να προστατεύσουμε το κόμμα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Βεργίνα Tv.

Παραίτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις έδρες τους θα προκαλούσε επαναληπτικές εκλογές σε ορισμένες περιφέρειες.http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: