x

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ MONSANTO , ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ) ΚΑΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ!


Ο Αθανάσιος Σ. Τσαυτάρης είναι καθηγητής γενετικής στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τη Δράμα.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης γεννήθηκε στη Δράμα το 1947. Τελείωσε εκεί τις γυμνασιακές του σπουδές. Στη συνέχεια φοίτησε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε Μεταπτυχιακό δίπλωμα και Διδακτορικό δίπλωμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στις Η.Π.Α., όπου απέκτησε το δεύτερο Διδακτορικό του δίπλωμα το 1979. Το 1982 επέστρεψε στην Ελλάδα, και εκλέχτηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τελικά προτίμησε τη θέση του Καθηγητή Γενετικής στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο 1986 - 1987 υπήρξε επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπίλεφελντ της Γερμανίας. Την περίοδο 1997 - 1999 διατέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), ενώ την περίοδο 1999 - 2000 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Από το 1998 είναι πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, ενώ από το 2001 είναι εκλεγμένος Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροβιοτεχνολογίας, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Από το 2002, όταν εκλέχτηκε, είναι πρόεδρος τουΚέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας.
Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με πολλούς κλάδους της Γενετικής, της Γονιδιωματικής Τεχνολογίας, της Βελτίωσης, της Βιοποικιλότητας, των Γενετικών Πόρων της Βιοτεχνολογίας, της παραγωγής και ελέγχου των Τροφίμων και ιδιαίτερα με την αξιοποίηση Μοριακών Διαγνωστικών Μεθόδων.
Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι τεχνικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. για την υλοποίηση των Οδηγιών που αναφέρονται στους Γενετικώς Τροποιημένους Οργανισμούς (Γ.Τ.Ο.). Είναι μέλος των διαχειριστικών επιτροπών για την βιοτεχνολογική έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1983 έως σήμερα σε διάφορα προγράμματα. Στον ΟΟΣΑ συμμετείχε στην Επιτροπή για τα Γενετικά Τροποποιημένα Φυτά και Τρόφιμα και την σύσταση του Οργανισμού για την Ασφάλεια τροφίμων. Την περίοδο 1992 - 1994 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών, ενώ το διάστημα 1994 - 1999 υπήρξε μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΓΣΕ).
Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι επίσης, μέλος της Επιτροπής ELSA (Ethical Legal Social Aspects) για τις προόδους της Βιοτεχνολογίας της Ε.Ε.και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Βελτιωτών των Φυτών (EUCARPIA).
Στις δύο εκλογικές διαδικασίες του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Στις 21 Ιουνίου του 2012, ορκίστηκε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Κυβέρνηση Αντωνίου Σαμαρά.

Shock to the system
Η Ουγγαρία αποπλήρωσε το δάνειο του ΔΝΤ μας λένε τα  blogs! Με τι κόστος όμως;;
ΈΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΝΟ;;; ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ… αβέρτα χαράτσια… .ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ;;;; ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ. ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ;;
ΜΟΝΣΑΝΤΟ….. ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ….ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;; ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ  ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ……
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ;;;; ολόκληρος ο αγροτικός κόσμος ανήκει στην Αγροτική και είναι αιχμάλωτος! Ποιος την αγόρασε τζάμπα;; Ποιος καλέ;;; …
Τα μεταλλαγμένα δεν απαγορεύονται πια στην ΕΕ. Το βιοτεχνολογικό λόμπι έχει καταφέρει μέχρι και στα πιστοποιημένα "βιολογικά" να επιτρέπεται 0,9% Γ.Τ. γονιδιώματος. Η Ισπανία και η Ρουμανία (και άλλες χώρες) καλλιεργούν μεταλλαγμένα ήδη. Η Γερμανία πίεζε πριν 3 χρόνια για την καλλιέργεια της μεταλλαγμένης πατάτας σε όλη την ΕΕ. Η Ελλάδα είχε αντισταθεί όλο αυτό το καιρό λόγω της ευρείας κοινωνικής κατακραυγής. Αυτή δεν οφείλεται μόνο σε συνειδητοποιημένους αλλά και θεοσεβούμενους χριστιανούς, κ.α.

Παρόλα αυτά όπως έγινε και με το Μνημόνιο της Ουγγαρίας αν μπει μπροστά η μηχανή προπαγάνδας και ψεύδους, που θα τάξει χρήμα και εξαγωγές, όλα είναι πιθανά.

Τα μεταλλαγμένα στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν απαγορεύονται πια στην ΕΕ. Γιατί όμως;;; Τι έγινε;; Ποιος άνοιξε την κερκόπορτα;; Μήπως είναι Έλληνας;; Που βρίσκεται τώρα;;
Η κολπάρα του 1998
Τον Μάρτιο του 1998   αποκαλύφθηκε ότι με τη θετική ψήφο  Έλληνα εκπροσώπου στην ειδική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνοιξε μια για πάντα ο δρόμος για την εισα­γωγή και καλλιέργεια στην Ευρώπη του γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού της εταιρείας Monsanto. Και είχε ξε­σπάσει σάλος, διότι η θετική ψήφος της ελληνικής αντιπροσωπείας δεν απη­χούσε το πνεύμα σχετικής απόφασης της εθνικής διυπουργικής επιτροπής που είχε συνεδριάσει για το θέμα μόλις μια ημέρα πριν από την ψηφοφορία. O  φουκαράς  Νί­κος Χαραλαμπίδης   διευθυντής του ελ­ληνικού γραφείου της Greenpeace ούτε που μπορούσε να πιστέψει τέτοια εξέλιξη!

Στις 23 Μαρτίου 1998 η δι­εθνής περιβαλλοντική οργάνωση είχε εκδώσει σκληρή ανακοίνωση καταγγέλλοντας δημόσια την επιλογή αυτή ως «πρα­ξικόπημα».


Συγκεκριμένα στην ανακοί­νωση αναφερόταν:

«Με ένα “πραξικόπημα” του Έλλη­να εκπροσώπου σε ειδική επιτροπή τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης, άνοιξε ο δρόμος για την εισαγωγή και καλλιέργεια στην Ευρώπη του γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού της εταιρείας Monsanto. Η απόφαση αυτή ελήφθη την περασμέ­νη εβδομάδα και η ψήφος της Ελλάδας ήταν αυτή που έκρινε το τελικό αποτέ­λεσμα υπέρ της καλλιέργειας του γε­νετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού. Να σημειωθεί ότι η ψήφος αυτή της ελ­ληνικής αντιπροσωπείας δεν απηχού­σε το πνεύμα σχετικής απόφασης της εθνικής διυπουργικής επιτροπής που συνεδρίασε για το θέμα αυτό την προη­γουμένη της ψηφοφορίας!».

Η απόφαση του τότε Έλληνα εκπρο­σώπου και σήμερα υπουργού Αγροτι­κής Ανάπτυξης άνοιξε την «κερκόπορτα» στα μεταλλαγμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού, όπως επισήμαινε η δι­εθνής περιβαλλοντική οργάνωση, «η ελληνική ψήφος, σε συνδυασμό με τις αρνητικές ψήφους της Γαλλίας, της Αυ­στρίας, της Ιρλανδίας και του Λουξεμ­βούργου, θα εμπόδιζε την εισαγωγή και καλλιέργεια του μεταλλαγμένου καλαμποκιού της Monsanto στην Ευ­ρώπη».

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ MONΣΑΝΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο  ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ….ΚΑΙ ΝΥΝ υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ!

 Είναι ο άνθρωπος που στην φετινή ΔΕΘ μιλούσε για νέες τεχνολογίες….. και προηγμένες ποικιλίες…. μήπως περιμένει κάτι;; Μα φυσικά τους φόρους…. στα χωράφια για να πάρει μπρος η εβραϊκή μηχανή…των καλών πιστωτών. Εκπρόσωπος του λόµπι της βιοτεχνολογίας ο Τσαυταρης και όλοι μούγκα…για αυτό και δεν τον άλλαξαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό….
Κάπως έτσι είναι η ιστορία….και τους έπιασε ο πόνος για τα χαράτσια στα οικόπεδα… θέλουν να βάλουν την μονσάντο στο παιχνίδι…μαζί τους χρεοκοπημένους αγρότες. Θα τρώμε τα μεταλλαγμένα της πράσινης ανάπτυξης. Τώρα ειδικά που όλοι ασχολούνται με τους χρυσαυγίτες;; ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ.....
 

 Shock to the system
Η πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε από ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Caen, στη Γαλλία και δημοσιεύτηκε στο Food and Chemical Toxicology δεν άφησε και πολλά περιθώρια….

Η Monsanto είναι μία από τις πλέον δραστηριοποιημένες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο της βιοτεχνολογίας και ίσως η πιο αμφισβητούμενη εταιρεία στον χώρο της διαχείρισης της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής. Δημιουργήθηκε το 1901 ως η πρώτη εταιρεία παραγωγής ζαχαρίνης, του γλυκαντικού που θα προσφερόταν στην αγορά στο 1/6 της τιμής της ζάχαρης. Κύριος προμηθευτής της Coca Cola, μέσα στα χρόνια η Mosanto έστησε ένα τεράστιο «εργαστήριο» χημικών της αγροτικής παραγωγής, εργαστήριο που διοχέτευε στην αγορά μία μακρά σειρά από λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα που υποσχόταν να κάνει τις καλλιέργειες των αγροτών καλύτερες, ασφαλέστερες, γρηγορότερες,πιο προσοδοφόρες και λιγότερο ευαίσθητες στις μεταβολές του καιρού και τις επιταγές της φύσης. Με την εισαγωγή των ζιζανιοκτόνων στην αγορά και την επικράτηση, αλλά και εξέλιξη του Roundup, η Monsanto παράλληλα ξεκίνησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να εισάγει την ιδέα των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και καλλιεργειών.

Πηγή: http://chaos-crisis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: