x

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Oι σταύλοι του Αυγεία

Από τα χρόνια των Βαλκανικών πολέμων  έχει να καθαριστεί η κόπρος στους σταύλους  του Αυγεία, όπου εν έτει 2013 διαμένουν περίπου 11.000.000  "βόδια".

Ο τόπος είδε και έζησε από κοντά τις προδοσίες, τους κατακτητές, τις πείνες, τις δικτατορίες, τους  εμφυλίους πολέμους και μη, τους σεισμούς και το τσουνάμι με τις  άλλες αμέτρητες καταστροφές, αλλά ο Έλληνας, αν και  αναγκαζόταν να πληρώνει  πάντα ο ίδιος  τον λογαριασμό, δεν συνετίστηκε ποτέ με τη σκέψη ότι θα έπρεπε να αλλάξει τη γραμμή πλεύσης στη νοοτροπία, στη συμπεριφορά και στην πολιτική του εκείνη, με την οποία σχεδιάζει, οικοδομεί και κάνει κουμάντο στο νοικοκυριό του. Σήμερα ξαναζεί ο Έλληνας στο πετσί του και μέσα στην πατρίδα του  εν χορώ, τις ίδιες δραματικές καταστάσεις της πείνας, της εξαθλίωσης, της κατοχής, της δικτατορίας και της προδοσίας, που απειλούν μάλιστα να παγιωθούν τουλάχιστον για τα επόμενα 50 χρόνια, αλλά αυτός αντιδρά όπως πάντα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους άλλους.

Ο Στάλιν είναι, κατά τον έναν, ο υπεύθυνος επειδή πεινάει το παιδί του δεξιού και ο Χίτλερ, κατά τον άλλον, για την λόρδα που κόβει το στομάχι του αριστερού πατριώτη. Ο φασισμός του δείνα και του τάδε είναι υπεύθυνος για την ανεργία μας. Η ελπίδα μας και η σωτηρία μας  κρέμεται πάλι από τις νέες υποσχέσεις εκείνων των συνδικαλιστών, εκείνων των πολιτικών και εκείνων των κομμάτων, που εδώ και  40 χρόνια προσπάθησαν να κλέψουν την παραγωγή των εργοστασίων ή να πουλήσουν προστασία στους εργοστασιάρχες, μέχρι που αυτά έκλεισαν και οι θέσεις εργασίας χάθηκαν. Η κλεψιά και η κονόμα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου δεν είχαν ποτέ  ιδεολογικές διαφορές και δούλεψαν πάντα σαν συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στους κάθε λογής επαγγελματίες επαναστάτες, κομματικούς πολιτικούς, κομματάρχες και συνδικαλιστές. Ξεχάσαμε μήπως τα ρουσφέτια ή το δούνε και λαβείν μέσω της κλαδικής ή του βουλευτικού γραφείου και τα τσιμπούσια που κάναμε εις βάρος των κορόϊδων ... που ήταν όπως πάντα οι επίκαιροι πολιτικοί αντίπαλοι;  Ποιός ιατρός ή νοσοκόμος,  πολεοδόμος ή  εργολάβος, δικηγόρος ή δικαστής, κλητήρας ή καθηγητής και οι λοιποί συγγενείς, φιλαράκια και συνεταιράκια της μαφιόζικης κοινωνικής ομερτά, βγήκε τότε, στις εποχές της συλλογικής μάσας, στους δρόμους και στις πλατείες για να διαδηλώσει κατά της ακμάζουσας κοινωνικής σήψης και της παρακμής; Ο  καθένας μας είχε φτιάξει, ανάλογα με την συμμετοχή του και το ρόλο του στο παιχνίδι ... " ο κλέψας, του κλέψαντος" μια αντίστοιχη "βιτρίνα"  όπου μπορούσε κάλλιστα ο γείτονας, ο φίλος  και ο εχθρός μας  να θαυμάσει τα διάφορα εκθέματα από τον βίο μας, όπως την "τιμιότητά μας", την "ηθική μας" και την "ανιδιοτέλειά μας".
Τα φαντάσματα  του παρελθόντος  αλλοιώνουν την κρίση μας, μπλοκάρουν τη σκέψη μας και μας οδηγούν σε ιδεολογικές ψευδαισθήσεις, με αποτέλεσμα να κάνουμε λανθασμένες εκτιμήσεις, αναλύσεις και προτάσεις για την λύση  του προβλήματος.  

ΝΑΙ ... το αξίζουμε και υπάρχει αυτό το καλύτερο αύριο για όλους μας που θα έρθει  μετά τον θάνατο όλων των σημερινών κομμάτων και την αναγκαστική συνταξιοδότηση  ή τον εγκλεισμό στις φυλακές όλων  των σημερινών πολιτικών μας. Δεν ενδιαφέρει πλέον τον άνεργο, τον πεινασμένο, τον άστεγο, τον άρρωστο, το νοικοκύρη ποιός από τους πολιτικούς και ποιό από τα κομματά τους είναι περισσότερο ή λιγότερο ψεύτης, κλέφτης, απατεώνας, προδότης και υπεύθυνος για την κατάσταση που σήμερα σαν κοινωνία και λαός  αντιμετωπίζουμε. Το  βήμα του λαού προς τα  μπρος θα είναι επιτυχές μόνο, όταν  η βρώμα και η δυσωδία από την κόπρο του παρελθόντος έχει εξ ολοκλήρου εξαφανιστεί και οι σταύλοι αστράφτουν πάλι από την καθαριότητα. Είναι επίσης νόμιμο και ηθικό για τον Ελληνικό λαό να ανταμείψει την ανεντιμότητα των επιόρκων, των προδοτών και των κλεφτών του με το ίδιο νόμισμα που ξεπλήρωσε ο Ηρακλής τις υποχρεώσεις του στον Αυγεία. 

Η σημερινή κρίση αποτελεί  ταυτόχρονα και την ευκαιρία εκείνη που θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε  το πεπρωμένο και την ιστορία μας. Στα τελευταία 100 χρόνια του ελληνικού κράτους τσακωνόμαστε εμείς οι Έλληνες και βγάζουμε τα μάτια μας  για το δίκαιο ή το άδικο των κάθε λογής ξένων κρατών που κάνουν  δήθεν τους φίλους μας ή των κομμουνιστών, δεξιών, κεντρώων, σοσιαλιστών, χιτλερικών, φασιστών, αναρχικών και όλων των άλλων που παράγει ο ελληνικός μπαχτσές, αλλά ... προκοπή δεν είδαμε. Εμείς κάναμε τους νόμους και εμείς τους αλλάζαμε με βάση το ανάλογο συμφέρον μας έτσι ώστε,  "πατριώτης"  να χαρακτηρίζεται αυτός, ο δικός μας,  που σκότωσε τον ιδεολογικό εχθρό του και προδότης, δοσίλογος και φασίστας, ο αντίπαλος που σκότωσε για τους ίδιους λόγους τον δικό μας άνθρωπο. Δημιουργήσαμε με τον καιρό μια ανθρώπινη "Ζούγκλα" όπου, σύμφωνα με τους νόμους του δυνατού,  μόνο το "εγώ"μας και  η "ζωϊτσα" μας  μετρά.

Οι καιροί άλλαξαν το τοπίο της ελληνικής κοινωνίας, μέσα σε λίγους μήνες και το μετέτρεψαν σε σκυθρωπό, απάνθρωπο και θλιβερό. Οι πρώην νοικοκυραίοι επαιτούν στους δρόμους μπροστά στις πρώην ιδιοκτησίες τους.. Το παιδί που τρέμει στο σχολείο από την πείνα θα μπορούσε να είναι ο γυιός του πρώην τραπεζικού υπαλλήλου ή του δικηγόρου ή του εργάτη ή του ιδιωτικού υπαλλήλου ή  του καθένα μας  .... Η αμοιβή στο βασανιστήριο της καθημερινότητας μας είναι η απόγνωση, η δυστυχία και εν τέλει η κατάθλιψη. Με αυτό το νόμισμα μας  πληρώνουν για να μας βοηθήσουν  όλοι εκείνοι οι ιδεολογικοί μας σύντροφοι ...  στην ανάγκη μας.  Ένα κιλό όσπρια, μισό κιλό λάδι,  δύο κιλά μακαρόνια, πέντε κονσέρβες, πέντε ντομάτες και τρία κιλά αλεύρι συνωστίζονται στο σακκούλι της ελεημοσύνης και της ντροπής που σου απαγορεύει να πεθάνεις τις επόμενες δύο εβδομάδες,  δεν σου επιτρέπει όμως να ζήσεις αλλά σε υποχρεώνει να τους ψηφίσεις ...!

Ελάτε μαζί να καθαρίσουμε την κόπρο, μια για πάντα, στους σταύλους του Αυγεία.  Το "αύριο" κιόλας που θα μας χαρίσει την επόμενη μέρα,  θα μας ανταμείψει για τον αγώνα που κάναμε κατά του πολιτικού μίσους και πάθους.  Ας σκεπάσουμε με την ταφόπετρα της λήθης τα φαντάσματα του παρελθόντος  και ας δώσουμε μεταξύ μας τα χέρια. Το σημερινό πολιτικό καθεστώς έχει θεμελιωθεί πάνω στο δόγμα του ... "διαίρει και βασίλευε" του λαού. Ένας συμφιλιωμένος λαός δεν είναι, κατά την αντίληψη των ελληνικών κομμάτων και ένας καλά πειθαρχημένος, υπάκουος  λαός. Ας σκεφτεί ο οποιοσδήποτε άνεργος ή  άστεγος και αδύναμος  Έλληνας, ποιός από το κόμμα που ψήφιζε μέχρι τώρα ή σκοπεύει να  ψηφίσει στο μέλλον, ενδιαφέρθηκε ποτέ έμπρακτα και σοβαρά να τον βοηθήσει ώστε να αλλάξει η κατάστασή του και να ανακτήσει την αξιοπρέπεια και την περηφάνειά του. ΚΑΝΕΝΑΣ, είναι η απάντηση. Όλοι τους προσπαθούν να μας κρατήσουν δέσμιους  με εργαλείο την ελπίδα που μας "χάρισαν" με μια κάποια από τις πολλές υποσχέσεις τους. Οι άνθρωποι που πολιτικά εμπιστευτήκαμε, μας  "δουλεύουν" ιδεολογικά επί δεκαετίες, για να μπορούν, με την βοήθειά μας, να κερδίζουν τον γλυκύτατον "επιούσιον" χωρίς να εργάζονται. Πώς περιμένουμε,Εμεις οι πολίτες, από ανεπάγγελτα άτομα που κερδίζουν το ψωμί τους, διαδίδοντας ψέμματα, να δείξουν ειδικά απέναντί μας ... μπέσα;

Ο ηγέτης που θα πάρει την τύχη και το μέλλον σου στα χέρια του είναι παρών και δεν είναι άλλος από τη  δική σου προσωπικότητά και τη δική σου αποφασιστικότητα. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και κάνε την διαφορά. Είσαι οπλισμένος με τη γνώση του χθές, την εμπειρία του σήμερα και τα διδάγματα των γονιών σου.
Όταν ο Έλληνας αναλάβει πάλι τα ηνία της πατρίδας και μόνο αυτός  αποφασίζει για το "σπιτικό" του, τότε δεν πρόκειται να ξαναπεινάσει ούτε ένας άνθρωπος σε αυτή την χώρα ή να μείνει αβοήθητος στην ανάγκη του για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη επιβίωση ή περίθαλψη. Θα υπάρχει σύντομα δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς όπως και  δωρεάν παιδεία μέσα σε μια αξιοκρατική  κοινωνία που θα σέβεται τους κανόνες, θα εφαρμόζει απερίφραστα τους νόμους και  θα προστατεύει εξ  ίσου όλα τα μέλη της. 
Ελάτε να κτίσουμε μαζί αυτή την κοινωνία και  να σπείρουμε την ελπίδα για να φυτρώσει πάλι το όνειρο εκείνο που θα μας χαρίσει το χαμόγελο της ζωής. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στο μέλλον τους όπως  το οφείλουμε και στην πατρίδα μας, που  με θυσίες και με αίμα έκτισαν οι πρόγονοί μας.

Πάνος Γιαννακουλόπουλος

Νέα Φιλική Εταιρεία

ΥΓ.: ΚΑΛΕΣΜΑ/ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ που θα πάρουν από ένα ΣΤΥΛΙΑΡΙ στο χέρι τους για να"ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ":
α) τους πολιτικούς μας,  πριν  διαπράξουν και άλλες  βλακείες  κατά των συμφερόντων του λαού ...
β) τους μεγκαλοκλέφτες μας, πριν ξαναχώσουν τις χερούκλες τους στο μέλι των δημοσίων ταμείων ...
γ) τους επίορκους και τους προδότες, πριν ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους, που προβλέπουν το ξεπούλημα και τον διαμελισμό της χώρας ...
δ) τους Γερμανούς κατασκόπους και επιτρόπους, πριν αποφασίσουν να υψώσουν πάλι τη σβάστικα στον βράχο της Ακρόπολης....
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!  ... ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ...

Νέα Φιλική Εταιρεία
www.nea-filiki-eteria.blogspot.com 



Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορά στο συγγραφέα και στο ιστολόγιο: www.nea-filiki-eteria.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: