x

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

"ΞΥΠΝΗΣΑΝ" ΜΝΗΜΕΣ '99 ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΚΕΤΑ ΤΗΣ "17Ν" Αντάρτες πόλης "γάζωσαν" με ΑΚ-47 την οικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι


Μια ομάδα ανταρτών πόλης έβαλλε τουλάχιστον 60 σφαίρεςμε ριπές από επιθετικό τυφέκιο AK-47 εναντίον της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 στο Χαλάνδι και αποχώρησε εντελώς ανενόχλητη!
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία και την κυβέρνηση, αφού «ξύπνησαν» μνήμες της 16ης Μαίο του 1999, όταν η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη είχε χτυπήσει με ρουκέτα την κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή.
Για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην οικία του Βόλφγκανγκ Ντόλντ λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα ενημερώθηκε ο ίδιος ο πωρθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος και επικοινώνησε με τον Γερμανό πρεσβευτή.
Την υπόθεση χειρίζεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αφού τόσο η οικία του Γερμανού πρεσβευτή όσο και η πρεσβεία θεωρούνται «Νο 1» στόχοι, μετά την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου που επιβάλει το Βερολίνο στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας που ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό και κατόπιν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις έρευνες. Ο Α.Σαμαράς μίλης με τον Γερμανό πρεσβευτή στο τηλέφωνο και του εξέφρασε "την βαθια του λύπη για το γεγονός".
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες που πυροβόλησαν την εξωτερική περίβολο ήταν τελικά τέσσερις και σίγουρα είχαν και αυτοκίνητο υποστήριξης καιεξαφανίστηκαν αμέσως μετά την επίθεση με μηχανές μεγάλου κυβισμού.
Ο φύλακας που υπήρχε έξω από την οικία του Γερμανού Πρεσβευτή δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί όπως δήλωσε "Φοβήθηκε να ανοίξει πυρ γιατί απέναναντι βρίσκονται κατοικίες και μπορεί να είχαμε αθώα θύματα από το οπλοπολυβόλο MP-5" που είχε.
. Οι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών και ως τώρα υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες τρεις προσαγωγές υπόπτων.
Οι πρώτες πληροφορίες, προφανώς απο τους κάλυκες που συλέγησαν κάνουν λόγο για επίθεση με ΑΚ-47.
Η κυβέρνηση πάντως το τελευταίο που θα ήθελε ήταν να ανοίξει ένα νέο μέτωπο, και μάλιστα αυτό της τρομοκρατίας μεγΓερμανικό στόχο, παραμονές μάλιστα της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: