x

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ !!! ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΘΕΙ ΕΝΤΟΝΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ COCA COLA ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΑΘΩΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΟΞΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ. !!!!

Απομακρύνονται προληπτικά προϊόντα Coca Cola light και Nestea
Εκτύπωση σελίδας.....
Αποθήκευση σελίδας Αποστολή με e-mail Προσθήκη στο αρχείοΜέγεθος κειμένου
Σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea προχωρά η Coca-Cola, σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με χθεσινή αποστολή σε ενημερωτικό site και σε εφημερίδα, στην οποία εκφραζόταν απειλή κατά των συγκεκριμένων προϊόντων.
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ενημερώνει ότι από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
"Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών μας, προχωρούμε σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων)", αναφέρει.
"Η Coca-Cola, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των καταναλωτών, διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με τις αρχές θα προχωρήσει σε όποια αναγκαία περαιτέρω ενέργεια, ενημερώνοντας άμεσα το καταναλωτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση, εφόσον απαιτηθεί", καταλήγει η ανακοίνωση.
Απειλούν να τοποθετήσουν υδροχλωρικό οξύ στα αναψυκτικά
Η υπόθεση τοποθέτησης υδροχλωρικού οξέος σε μπουκάλια με Coca Cola και Nestea έχει ανατεθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετέδιδε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Χθες το μεσημέρι εστάλη στα γραφεία ειδησεογραφικού πρακτορείου αναψυκτικό των 500 ml σε λευκό φάκελο, ο οποίος περιείχε, επίσης, ένα usb stick με προκήρυξη.
Σύμφωνα με τις χημικές αναλύσεις που έγιναν, το αναψυκτικό περιείχε ποσότητα υδροχλωρικού οξέως.
Στην προκήρυξη έξι σελίδων που φέρει την υπογραφή FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Εμείς 4 ημέρες μετά από την αποστολή των φακέλων θα ξεκινήσουμε την επανατοποθέτηση. Η ενέργειά μας αυτή θα διαρκέσει 10 ημέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία. Αντίθετα είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε συνολικά 63 πλαστικά μπουκάλια Coca Cola light των 500ml και 42 πλαστικά μπουκάλια NESTEA των 500ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας αυτή θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα, που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος. Επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία διαπιστώσαμε, έπειτα απο πειραματισμούς ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της COCA COLA και του NESTEA, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη κτλ».
Ο συντάκτης της προκήρυξης προειδοποιεί στο τέλος τους καταναλωτές να αποφύγουν πλήρως αυτά τα προϊόντα.
Στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι «η προανάκριση για την υπόθεση της χθεσινής αποστολής σε ενημερωτικό site και σε εφημερίδα, δύο USB sticks και δύο φιαλών με υγρό, ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), η οποία εξετάζει το περιεχόμενο των φορητών αποθηκευτικών μέσων (USB sticks). Από την εξέταση που διενεργήθηκε στο περιεχόμενο των φιαλών, από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, προέκυψε ότι εμπεριέχουν αναψυκτικό με ποσότητα υδροχλωρικού οξέως. Η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε την εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες όσον αφορά στις ατομικές συσκευασίες Coca-Cola Light των 500ml σε πλαστική φιάλη, καθώς και ατομικές συσκευασίες Nestea Λεμόνι, Nestea Ροδάκινο και Nestea Sugar Free με γεύση Λεμόνι, όλα σε πλαστικές φιάλες των 500ml. Παράλληλα, ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία στο τηλεφωνικό κέντρο της Coca-Cola 3E στο νούμερο 80011-2222, χωρίς χρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: