x

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ισχυρός σεισμός στην Κεφαλλονιά

Ισχυρός σεισμός έντασης 6 Ρίχτερ, αισθητός και στην Αθήνα, σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κεφαλλονιά. Ζημιές σε παλιά κτίσματα και κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους. Ο υπουργός Εσωτερικών στο νησί. 


  kefalonitikanea.gr 
    
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 15.55 της Κυριακής, και το επίκεντρο τοποθετείται 10 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και τέσσερα χλμ από το Ληξούρι, περίπου 292 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 116 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα.
  kefalonitikanea.gr
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις της δυτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας στην Αθήνα, την Πάτρα, και τα Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Θήβα.
 
Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί, 4,4, 3,9 και 4,2 Ρίχτερ. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής σημειώνονταν συνεχώς μετασεισμοί.
 
Ζημιές έχουν γίνει σε παλαιά κτίσματα, αρκετοί δρόμοι έκλεισαν από βράχους που έπεσαν, ιδιαίτερα στον δρόμο που ενώνει Αργοστόλι - Ληξούρι, ενώ άλλοι δρόμοι έχουν παρουσιάσει ρωγμές. Επίσης υπάχουν αναφορές για διακοπές ρεύματος, ενώ αναστάτωσηεπικρατεί μεταξύ των κατοίκων της Κεφαλλονιάς.
 
Οι ασθενείς από το νοσοκομείο Αργοστολίου μεταφέρθηκαν στο παλιό, το ξύλινο νοσοκομείο της πόλης, καθώς οι ζημιές είναι αρκετές κι επικίνδυνες. Τα τζάμια έχουν σπάσει, κι αυτό καθιστά δύσκολο το έργο των ιατρών.
 

Στο νησί μεταβαίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: