x

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία φωτό-σοκ: Διαδηλωτής πετά χειρομβοβίδα σε ΤΟΜΠ - Εμπλοκή ειδικών δυνάμεων του Στρατού


Φωτό-ντοκουμέντο από έναν δυτικόφιλο διαδηλωτή που φαίνεται καθαρά να ρίχνει χειροβομβίδα σε φλεγόμενο τεθωρακισμένο όχημα της ουκρανικής Aστυνομίας δημοσιεύει το ρωσικό πρατορείο ειδήσεων RIA Novosti, ενισχύοντας την άποψη ότι πλέον μεταξύ των διαδηλωτών έχουν πλέον παρεισφρύσει πράκτορες των δυτικών δυνάμεων, οι οποίοι έχουν μεταφέρει βαρύ οπλισμό στις τάξεις των διαδηλωτών.
Οπως μεταδίδεται από ρίψη χειροβομβίδων έχουν τραυματιστεί δεκάδες διαδηλωτές ενώ καθαρά φαίνονται διαδηλωτές να σημαδεύουν με πιστόλια τις δυνάμεις ασφαλείας.
Δεκάδες ροπαλοφόροι διαδηλωτές εισέβαλλαν πριν λίγο στην καναδική πρεσβεία και όπως μεταδίδει η ουκρανική τηλεόραση κτύπησαν το προσωπικό της κια έβαλαν φωτιά.
O εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτήρισε "υπεύθυνες για το χάος και το αίμα που χύνεται στην Ουκρανία τις ΗΠΑ και την ΕΕ" και συνέχισε τονίζοντας ότι "Η Ρωσία παρακολουθεί από πολύ κοντά τα γεγονότα και στηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση του Κιέβου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Alexander Lukashevich.
Στο μεταξύ όλα είναι έτοιμα για την επέμβαση του Στρατού ή τουλάχιστο ειδικών μονάδων του Στρατού προκειμένου να ξεκινήσει η τελική σύγκρουση με τους εξεγερμένους:
Ο Ολεγκ Τσάριοφ κυβερνητικός βουλευτής του ουκρανικού Κοινοβουλίου και μέλος της επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Βουλής δήλωσε στις 20.30 ώρα Ελλάδος ότι :"Είμαστε έτοιμοι. Η πλατεία Ανεξαρτησίας θα καθαριστεί εντός μίας ώρας. Μετά θα αποκαταστήσουμε την τάξη στο Κϊεβο και μετά σε όλη την χώρα. Δεν θα περάσουν οι προδότες".
Ήδη ο περισσότερος κόσμος απομακρύνεται από την πλατεία καθώς η νύχτα προβλέπεται να είναι μακρά και αιματηρή.
Δείτε τι γίνεται τώρα στο Κίεβο σε ζωντανή σύνδεση


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: