x

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ... ΚΥΡΩΣΕΙΣ! Γιατί η Eurostat "σταύρωσε" τον Α.Σαμαρά για το "πρωτογενές πλεόνασμα"


"Στον αέρα τινάχθηκε" ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές που είχε βασιστεί επάνω στον μύθο του πρωτογενούς πλεονάσματος ("μύθος" απ'όλες τις πλευρές όπως θα δούμε) μετά την "σφαλιάρα" που έριξε στην Αθήνα ο Γερμανός επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ σχετικά με τα στοιχεία της κυβέρνησης για το έλλειμμα και το χρέος του 2013.
 
Αλλά δεν περιορίστηκε εκεί: Τόνισε σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung υπό τον τίτλο «Ωραίοι Λογαριασμοί από την Αθήνα»  ότι "οι δηλώσεις Σαμαρά οφείλονται στην δύσκολη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται" και του συστήνει "να...μάθει να υπολογίζει τους αριθμούς"!
 
Οχι, αυτά δεν τα είπε ο Α.Τσίπρας, ούτε ο κάποιος αντιπολιτευόμενος. Τα είπε ο σκληρός πυρήνας της τρόικα, ο επικεφαλής της Eutostat,  ο οποίος μάλιστα απείλησε τον Α.Σαμαρά και με ... προσωπικές κυρώσεις!
 
Συγκεκριμένα είπε ότι "η Eurostat είναι αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο και αν αποκαλυφθούν παραποιήσεις, υπάρχει η πρόβλεψη για βαριές ποινές τόσο εναντίον του κράτους, όσο και εναντίον προσώπων”.
 
Αν αυτό δεν είναι ευθεία απειλή κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, τότε τι είναι;
 
Το ερώτημα είναι "Γιατί ειπώθηκαν αυτά" και "που αποσκοπούσαν;".
 
Γιατί δεν μπορεί να βγαίνει έτσι "στα καλά του καθουμένα" ο επικεφαλής της Eurostat και να διαλύει ολόκληρη την κυβερνητική πολιτική σε ότι αφορά τον σχεδιασμό που είχε για "έξοδο από την κρίση".
 
Ουσιαστικά ο Γερμανός, βασικά η τρόικα, γιατί περί αυτού πρόκειται, έριξε μια σαφή προειδοποιητική βολή σε αυτούς που κάποτε την έφεραν στην Ελλάδα και τώρα βιάζονται να την "ξαποστείλουν", βλέποντας ότι έρχεται το πολιτικό τους τέλος.
 
Μέσα στο Μνημόνιο υπάρχει η πρόβλεψη ότι η τρόικα θα αποχωρήσει από την χώρα από την στιγμή που επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή πάψει η ανάγκη συνεχούς αναχρηματοδότησης των ελληνικών πρωτογενών δημοσιονομικών αναγκών.
 
Εκεί εντοπίζεται και η προσπάθεια Σαμαρά: Να καταφέρει να πει στον ελληνικό λαό "Έδιωξα την τρόικα, καλύτερες ημέρες ξημερώνουν".
 
Το θέμα είναι κατ'αρχήν αν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα. Το ζήτημα είναι πώς το μετράεικάποιος το πλεόνασμα.
 
Γιατί η τρόικα που δεν έχει καμία διάθεση να εγκαταλείψει την χώρα, έδειξε με τις δηλώσεις του Γερμανού, ότι το μετράει αλλιώς και ας κόπτονται στο υπουργείο Οικονομικών να δηλώνουν ότι"Εμείς είμαστε πιο αυστηροί στον υπολογισμό του ελλείμματος".
 
Αρα η τρόικα δεν πρόκειται να πάει πουθενά από μόνη της. Η λεηλασία της χώρας μόλις άρχισε δεν πρόκειται να αφήσουν στην μέση το έργο τους.
 
Και επί της ουσίας φυσικά και δεν υπάρχει πλεόνασμα, αφού αν ξεκινήσουν να επιστρέφονται όσαν εκλάπησαν από τους πολίτες (δικαστικούς, στρατιωτικούς, πνεπιστημιακούς κλπ), όπως προβλέπουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, το ταμείο θα είναι όχι απλά μείον, αλλά θα καταρρεύσει.
 
Όσο και αν "μαγειρεύουν" τα νούμερα οι κυβερνητικοί.
 
Eπιτρέποντας με αυτό τον τρόπο έναν Γερμανό υπάλληλο αναλυτή στατιστικής (αυτό είναι ο Γερμανός επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ) να ... απειλεί με κυρώσεις την Ελλάδα και τους ίδιους τους ηγέτες της...
 
Και σε τελική ανάλυση τι σημαίνει "Πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013" όταν η ύφεση θα είναι περί το 4% και συνολικά την τελευταία πενταετία 23%;
 
Και το έλλειμμα στο 170% του ΑΕΠ (και ετοιμάζονται να μας φορτώσουν και άλλο δάνειο).
 
Δεν ντρέπονται καθόλου να διατυμπανίζουν τέτοιες πομφόλυγες;
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: