x

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πλασματική εικόνα η άριστα οργανωμένη παρέλαση στο Σύνταγμα


Η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα φέτος, πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα και με άριστη οργάνωση φέτος, και χωρίς τα έκτροπα άλλων εποχών, όμως η εικόνα αυτήν ήταν άκρως πλασματική για την ελληνική πραγματικότητα. 
 
Η εικόνα δεν αποτυπώνει καθόλου την υπαρκτή αγανάκτηση και την πλήρη απογοήτευση της ελληνικής κοινωνίας για την υποχώρηση και καθίζηση της ελληνικής πολιτικής σε όλα τα εθνικά θέματα και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας.
 
Η παρέλαση διεξήχθη υπό δρακόντεια μέρα ασφαλείας και μόνο για λίγους τυχερούς που κατάφεραν να εξασφαλίσουν πρόσκληση. Οι υπόλοιποι πολίτες είχαν την ευκαιρία να δουν τα εντυπωσιακά άρματα μάχης, αυτοκινούμενα βαριά πυροβόλα, τα αντιαεροπορικά συστήματα και τις αεροπορικές επιδείξεις, από μακριά ή από την τηλεόραση.
 
Συγκεκριμένα, εξαιτίας των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας οι πολίτες που βρέθηκαν επί τόπου, είχαν τη δυνατότητα να δουν την παρέλαση στο κλείσιμο της σχεδόν, δηλαδή από την οδό Βουκουρεστίου και μετά. 
 
Σε όλα τα υπόλοιπα σημεία οι πολίτες το μόνο που μπορούσαν να δουν ήταν οι κλούβες των ΜΑΤ και οι παρατεταγμένοι αστυνομικοί που δεν τους επέτρεπαν να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος, η οποία έχει περικλειστεί από κάγκελα.
 
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές του σκηνικού στην πλατεία Συντάγματος. Κόσμος πίσω από τις κλούβες, τα κάγκελα και τις διμοιρίες των αστυνομικών.
 
Οι λίγοι τυχεροί δείχνουν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις και περνούν από τον έλεγχο, ενώ μικρά παιδιά προσπαθούν είτε πάνω στους ώμους των γονιών τους, είτε ανάμεσα από τα σώματα των αστυνομικών, να δουν τα στρατιωτικά οχήματα.
 
 
 












 





 




 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: