x

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αποχώρησε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή ύστερα από την απόρριψη της πρότασης μομφής


Aποχώρησε η κοινοβουλευτική ομάδα του  ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόρριψη της διπλής πρότασης μομφής που κατέθεσε τόσο κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και  κατά του προεδρείου της Βουλής.
Αυτό γιατί το  Προεδρείο επικαλούμενο γνωμάτευση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής απέρριψε την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την Ολομέλεια σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλέον η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζεται χωρίς όμως τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναμένεται η επιστροφή των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας.
Νωρίτερα, η αιφνιδιαστική κίνηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, σημείωσε αρχικά ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση ώστε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση επί της προτάσεως μομφής καθώς όπως είπε «δεν μας περισσεύει χρόνος».
Χαρακτήρισε την ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ ως «απονενοημένο διάβημα» και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα ότι «στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα βάλλετε τα εθνικά μας συμφέροντα. Προτού το κάνετε θα έπρεπε να μας απαντήσετε που θα βρούμε τα χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας»
Όμως, μετά από ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, η κυβέρνηση επανήλθε και δια του αντιπρόεδρου Ευάγγελου Βενιζέλου ζήτησε από το Προεδρείο της Βουλής να απορριφθεί η πρόταση ως απαράδεκτη βάσει του άρθρου 84 του Συντάγματος που αναφέρει ότι δεν μπορεί να κατατεθεί πρόταση μομφής  εάν δεν παρέλθει 6μηνο μετά την κατάθεση της προηγούμενης. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: