x

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Κτυπούν τα τύμπανα του πολέμου στο Κίεβο: Τα ξημερώματα στις 06.00 επιτίθενται... (φωτό-video)


Η Ανατολική Ουκρανία φλέγεται κυριολεκτικά: Από το Χάρκοβο μέχρι την Μαριούπολη δεκάδες χιλιάδες ένοπλοι άνδρες των δυνάμεων αυτοάμυνας έχουν καταλάβει τα βασικά κυβερνητικά κτίρια, έχουν στήσει μπλόκα στις βασικές οδικές αρτηρίες, έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, έχουν περικυκλώσει αεροδρόμια έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που επιχειρηθεί αερομεταφορά στρατευμάτων από το καθεστώς του Κiέβου που απειλεί να πατάξει με την βία την εξέγερση.
Το Κίεβο έχει δώσει προσθεσμία μέχρι αύριο στις 6 το πρωί τοπική ώρα να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους οι δυνάμεις αυτοάμυνας, σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με μακελειό.
Μετά τη Σλαβιάνσκ, η βία επεκτάθηκε και στο Χάρκοβο όπου σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, χιλιάδες ρωσόφωνοι και ρωσόφιλοι διαδηλωτές έχουν περικυκλώσει το δημαρχείο της πόλης με τον δήμαρχο να βρίσκεται μέσα στο κτήριο. 
Στις βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία υπάρχουν μέχρι στιγμής 50 τραυματίες αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.
Επίσης, οι δυνάμεις αυτοάμυνας έχουν καταλάβει αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτήρια και στις ανατολικές πόλεις Κραματόρσκ, Ντρούσκόβκα και Γενακίγιεβε.
Στην άλλη πλευρά των συνόρων τουλάχιστον πέντε ρωσικές μηνανοκίνητες Ταξιαρχίες πολλές Μοίρες Πυροβολικού, δύο Ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων Spetznaz, μία αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, μία Ταξιαρχία επικοινωνιών και πολλές μονάδες GRU εχουν τεθεί σε κατάσταση γενικής επιφυλακής.
Η γενική επιφυλακή αφορά και τις Μοίρες των ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών της Δυτικής και Νότιας Περιφέρειας.
Εκτίμησή μας, βάσει των πληροφοριών που λαμβάνει από έγκυρες πηγές το defencenet.gr από την Μόσχα: Δεν πρόκειται επί του παρόντος να επέμβουν οι ρωσικές δυνάμεις. Δεν έχουν τέτοιο σχεδιασμό για την παρούσα χρονική στιγμή και σίγουρα δεν είναι αρκετές οι δυνάμεις για μια τέτοια επιχείρηση.
Απαιτούνται τουλάχιστον διπλές Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες για μια επέμβαση από το Χάρκοβο μέχρι την Μαριούπολη και με δεδομένο, πάντα, ότι δεν πρόκειται να συναντήσουν καμία αντίσταση και ο πληθυσμός είναι απόλυτα φιλικός.
Άρα η μάχη που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρeς αφορά τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας και τις ουκρανικές καθεστωτικές δυνάμεις με σίγουρες "ενέσεις" των πρώτων από στελέχη της GRU που έχουν διεισδύσει στην ανατολική Ουκρανία για να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους και οι δεύτεροι από μισθοφόρους της Blackwater που πληρώνονται από την CIA και το Κίεβο.
Επιτέλους θα δούμε "Πόσο αξίζουν" οι μισθοφόροι της Blackwater σε μία σύγκρουση όχι απέναντι σε Άραβες, αλλά σε σκληροτράχηλους Ρώσους...
Armed members of Ukraine's federalisation and others from the People's Militia of Donbass seize a police station
 
An armed man stands next to a barricade in front of the police headquarters in Slaviansk
Πάνω: Ενοπλοι των ρωσόφωνων Δυνάμεων Αυτοάμυνας περιμένουν τις καθεστωτικές δυνάμεις από το Κίεβο με το δάκτυλο στην σκανδάλη.
Κάτω: Δυνάμεις Αυτοάμυνας στο μπλόκο έξω από το γραφείο της μυστικής υπηρεσίας στο Λουγκάνσκ το οποίο έχουν καταλάβει.
An armed man stands near of Pro-Russian protester's barricade in front of the occupied police station
 
Κάτω: Ενοπλος έξω από την Διεύθυνση της Αστυνομίας που έχει καταληφθεί από τους ρωσόφωνους.
 
A member of the People's Militia of Donbass, who are pro-Ukraine, stands outside the local office of Ukraine's Security Service today
Κάτω: "Σηκωτό" βγάζουν τον διοικητή της αστυνομίας στο Donbass, οι δυνάμεις αυτοάμυνας.
 
Ukrainian police officers surrender while armed separatists seize their headquarters
 
A pro-Moscow gunman stands outside a seized police station in Slovyansk as the gunfire battle rages
Πάνω και κάτω: Οι Δυναμεις Αυτοάμυνας ελέγχουν την κατάσταση σε όλες τις πόλεις της Α.Ουκρανίας
Battle lines are drawn: Crowds watch as the militia build a barrier outside the police station
Κάτω: Από τα παράθυρα πηδούν οι καθεστωτικοί από αστυνομικό τμήμα της περιοχής του Λούγκανσκ.
 
On Saturday morning a group of pro-Russian activists armed with metal sticks seized the prosecutor's office in Donestsk. They have left the building after talks with police. Nobody was arrested
 
Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο:
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: